158 Emmy-nomineringer til HBO Nordics serier, film og dokumentarer

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Foruden det originale indhold, der kommer fra HBO, har HBO Nordic også adskillige nominerede titler fra andre prominente studier såsom Showtime, FX, Hulu, Warner og BBC.

I år er det Damon Lindelofs anmelderroste miniserie, Watchmen, der blandt alle de nominerede titler har fået flest nomineringer. Serien er nomineret til 26 priser, blandt andet for Outstanding Limited Series, Outstanding Lead Actor in a Limited Series (Jeremy Irons) og Outstanding Lead Actress in a Limited Series (Regina King).

Vi har set – Sæson 1 af Watchmen

I drama-kategorierne dominerer det intense familiedrama, Succession, med 18 nomineringer i alt. Serien er blandt andet nomineret til prisen for Outstanding Drama Series og for Outstanding Lead Actor in a Drama Series, hvor både Brian Cox og Jeremy Strong er nomineret. Der er også adskillige nomineringer til det øvrige cast.

Også dramaserien, Killing Eve, er nomineret til prisen for Outstanding Drama Series samt i kategorien Oustanding Lead Actress in a Drama Series, hvor begge de to hovedrolleindehavere, Jodie Comer og Sandra Oh, er nomineret.

Den tidligere Emmy-vinder, The Handmaid’s Tale, er i år også at finde i hovedkategorien for Outstanding Drama Series og har i alt modtaget 10 nomineringer. Derudover er der en nominering i kategorien Outstanding Lead Actress in a Drama Series til Zendaya for Euphoria, der som serie i alt har modtaget 6 nomineringer, og også Westworld og Big Little Lies er at finde i flere af drama-kategorierne med henholdsvis 11 og 5 nomineringer i alt.

I kategorien for Outstanding Limited Series finder man foruden Watchmen også en nominering til Mrs. America. Serien løber med 10 nomineringer i alt, blandt andet for Outstanding Lead Actress in a Limited Series, hvor Cate Blanchett er nomineret. Også Mark Ruffalo har modtaget en nominering for Outstanding Lead Actor in a Limited Series for den stærke præstation i I Know This Much Is True.

Indenfor komedie-kategorierne klarer specielt Insecure sig flot med i alt 8 nomineringer, blandt andet for Outstanding Comedy Series, og i samme kategori er veteranen Curb Your Enthusiasm og den anmelderroste What We Do In The Shadows også nomineret.

Andre nævneværdige titler fra HBO Nordics katalog med adskillige flotte nomineringer er Last Week Tonight with John Oliver (9 nomineringer i alt), Pose (5 nomineringer i alt) og Devs (4 nomineringer i alt).

Her er listen over alle de nominerede titler, der er at finde på HBO Nordic, samt antal nomineringer:

Watchmen: 26
Succession: 18
Westworld: 11
Mrs. America: 10
The Handmaid’s Tale: 10
Last Week Tonight with John Oliver: 9
What we do in the Shadows: 8
Killing Eve: 8
Insecure: 8
Euphoria: 6
Pose: 5
McMillions: 5
Big Little Lies: 5
Devs: 4
Curb Your Enthusiasm: 4
A Black Lady Sketch Show: 3
The Great: 2
Bad Education: 2
The Plot Against America: 1
I Know This Much is True: 1
Silicon Valley: 1
Catherine the Great: 1
The Outsider 1
Vikings: 1
Ballers: 1
Black Monday: 1
Rick and Morty: 1
Robot Chicken: 1
We’re Here: 1
The Apollo: 1
We are the dream: 1
Moonlight Sonata: Deafness in Three Movements: 1

Emmy-priserne uddeles den 20. september.