Menu Luk

Blackbird

Anmeldt af Nanna Hjorslev

‘Blackbird’ er en hjerteskærende og smuk film der til tider kommer ubehageligt tæt på hvad det vil sige at skulle sige farvel til ens egen mor.

Resume

En familie mødes for at tilbringe den sidste tid sammen med deres dødssyge mor, Lily. Planlagt er en fredelig weekend, som skal give alle muligheden for at tage afsked. Men konflikterne mellem Lilys døtre ulmer under overfladen og truer håbet om et roligt farvel.

Anmeldelse

“Blackbird” er en hjerteskærende og smuk film der til tider kommer ubehageligt tæt på hvad det vil sige at skulle sige farvel til ens egen mor. Det er en film om at tage styring over ens egen skæbne, turde se virkeligheden i øjnene, men vigtigst af alt er det en film om at lære hvad det vil sige at være en familie. Filmen indeholder diverse synspunkter om livet og tacklingen af døden og planter mange inspirerende budskaber hos seeren, men særligt et er for mig at se erindringsværdigt: “Love is everything. Love is all there is”. 

Christian Torpe, har skrevet dette rørende manuskript, som også før er blevet filmatiseret på dansk under navnet “Stille Hjerte”. Bille August instruerede den danske version af filmen. Denne gang er det Roger Michell (instruktøren bag Notting Hill) som har sat sit præg på fortællingen. Det formår han at gøre ganske fint. 

Vi kender Kate Winslet, Susan Sarandon og Mia Wasikowska som tre dygtige skuespillerinder og denne film skal bestemt ikke ændre på dette. De spiller rollerne troværdigt og efterlader seerne tilbage med medfølelse, sympati og tårer i øjnene. 

Historien kommer til live ikke alene ved hjælp af et velformuleret manuskript og dygtige skuespillere, men også gennem dens visuelle stil og gemte symbolik. 

Filmens titel “Blackbird” symbolisere død, forandring og det åndelige. Alle ord der kan betegnes som filmens tematik. De mange ikke så tilfældige billeder af himlen og fugle understøtter filmens titel. Soundtracket – Den klassiske musik giver filmen en simpelhed og ro. 

Den gennemgående simple stil med mange total skud, en langsom klippestil og den klassiske musik giver filmen sin egen stil og understøtter dens budskaber. Filmen bliver dog alt for langsommelig og kedelig. Det er en film for de tålmodige seere og for dem som har brug for at fælde et par tårer og/eller lære en vigtig lektion eller to om livet . 

Det er personligt ikke en film jeg vil se flere gange, men en flot film der alligevel har formået at plante en del tanker i mit hovede.

Trailer:

Title: Blackbird

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Instruktør: Roger Michell

Medvirkende: Susan Sarandon, Kate Winslet, Mia Wasikowska

Genre: Drama

Spilletid:  1 t. 38 m

Premiere: 12. Maj 2021