Menu Luk

Bamse

‘Bamse’ er en hyldest til den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som “Vimmersvej”, “Hvorfor går Louise til bal” og “I en lille båd der gynger”.

Det danske feel-good-drama ‘Bamse’ handler om den folkekære musiker Flemming “Bamse” Jørgensen, der har givet os klassikere som ‘Vimmersvej’ og ‘I en lille båd der gynger’.

Flemming “Bamse” Jørgensen havde oprindeligt 11 søskende, men blev som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke kunne få børn. Faren ønsker, at Flemming en dag skal overtage familiens fabrik, men Flemming har andre planer og bliver en del af bandet Bamses Venner.

Selvom succesen er enorm for Bamses Venner, så ønsker Flemming fortsat farens anerkendelse og kærlighed og føler sig stadig splittet mellem at være Flemming og Bamse.

I rollen som Flemming “Bamse” Jørgensen ses Anders W. Berthelsen, der senest har været med i ‘Ser du månen, Daniel’.

Anders W. Berthelsen er ugenkendelig

Der er således lagt op til et sammenstød mellem to meget forskellige verdener, samtidig med at Bamses utallige hits står klar til at gøre enhver glad i låget (I en lille båd, der gynger og Vil du danse med mig bliver spillet i traileren). Sangene fremføres i øvrigt af Anders W. Berthelsen, som man må konstatere, står overfor sit livs mest krævende rolle – og måske også højdepunktet i karrieren.

Henrik Ruben Genz (Gud taler ud) instruerer det danske musikdrama, mens Bo Hr. Hansen står for manuskriptet. Filmen åbner Biografklub Danmarks program.

‘Bamse’ får dansk biografpremiere den 25. august.

Kilde: kino.dk