Menu Luk

15 skønne LGBT+ film du bør se i anledning af Copenhagen Pride 2022

Der er masser af gode film med LGBT+ emner, du kan kaste dig over i den kommende tid, da der de seneste årtier er væltet frem med gribende og nuancerede fortællinger om homoseksuelle, transkønnede, biseksuelle og andre LGBT+ personer.

Men hvad i alverden skal man kaste sig over, hvis man gerne vil blive klogere på nogle af de mange film, der kan hævdes at høre ind under de regnbuefarvede faner?

Herunder giver vi dig de bedste bud på LGBT+ film, der er værd at se – God fornøjelse.

Portræt af en kvinde i flammer

Bretagne, Frankrig, 1760. Kunstneren Marianne har fået til opgave at lave et portræt af Héloïse, en ung kvinde som netop har forladt klosteret. Héloïse skal giftes bort, og kommende gom vil se, hvordan hun ser ud. Men hun vil ikke giftes, og Marianne må derfor male hende i smug. Hun iagttager Héloïse om dagen og maler hende i hemmelighed om natten. Mellem de to kvinder vokser en intimitet og attraktion frem. De deler Héloïses første og sidste øjeblik af frihed, alt imens Marianne maler det portræt, som skal afslutte alt.

Hvor kan den streames?

Love Simon

Alle fortjener romantik, men Alle fortjener romantik, men for den 17-årige Simon er det kompliceret. Den homoseksuelle teenager er endnu ikke sprunget ud, og han ved ikke, hvem den anonyme klassekammerat er, som han er faldet for online. At løse begge problemer viser sig at være et hylende morsomt, skræmmende, skelsættende eventyr.

Hvor kan den streames?

Gods own Country

Fårefarmeren Johnny har svært ved at få både økonomien og følelserne til at hænge sammen. Hans far er mærket efter et hjerteanfald, så da der bliver travlt på gården, ansætter han rumæneren Gheorge. De to får et nært forhold, og den opgivende Johnny får et helt nyt syn på tilværelsen.

Hvor kan den streames?

The miseducation of Cameron Post

Da Cameron Post mistede sine forældre i en færdselsulykke, følte hun både skyld og lettelse over, at de nu aldrig skulle opdage, at hun var lesbisk. Nogle år senere bor den 16-årige Cameron hos sin religiøse moster og er sammen med skolens smukkeste pige. Da de to bliver afsløret, kommer Cameron til en konverteringslejr, hvor man “helbreder” teenagere for deres homoseksualitet.

Hvor kan den streames?

The Handmaiden

Det japansk besatte Korea i 1930’erne. Sookee er en tyv, som bliver redskab i en djævelsk plan, hvor en falsk greve vil gifte sig med en rigmands protegé blot for at franarre hende alt, hvad hun ejer og har. Men ikke alt er, som det syner! Filmen er baseret på bogen “Fingersmith” af Sarah Waters.

Hvor kan den streames?

Below Her Mouth

Dallas er træt af sin tilværelse – hun slider som taglægger om dagen og møder elskerinder om natten. Det samme sker hver dag, indtil hun møder den selvsikre og succesrige moderedaktør Jasmine i en klub. Fra første blik tiltrækker de hinanden som magneter og kaster sig straks ud i en lidenskabelig affære. Der er dog et lille problem, Jasmines forlovede Rile.

Hvor kan den streames?

Carol

I 1950’ernes New York møder overklassefruen Carol (Cate Blanchett) den unge ekspedient Therese (Rooney Mara). En forsigtig gnist tændes mellem dem, og deres forhold bliver tættere, men prisen for at følge deres hjerter er umenneskelig høj.

Hvor kan den streames?

Moonlight

I denne anmelderroste fortælling om overgangen fra barn til voksen forsøger en ung, fattig, homoseksuel sort fyr fra et råt kvarter i Miami at finde sit ståsted.

Hvor kan den streames?

Blue is the Warmest Color

Den 16-årige Adèle er ung, uskyldig og ikke helt sikker på hvad hun vil med sit liv. Da hun møder Emma, en punker med blåt hår og stærke meninger, åbnes hendes øjne for kærligheden og for frigørelse. De to indleder et forhold som udforskes til mindste detalje af et kamera, som ikke bliver drejet væk, heller ikke i de vovede sexscener.

Hvor kan den streames?

The Power of the Dog

En dominerende, men karismatisk ranchejer gør alt for at intimidere sin brors nye kone og hendes teenagesøn – indtil en hemmelighed ser dagens lys.

Hvor kan den streames?

Bound

Corky, en hårdkogt tidligere straffet kriminel, og hendes elskerinde Violet brygger en plan sammen om at stjæle millioner af gemte mafiapenge og skyde skylden på Violets uhæderlige kæreste Caesar.

Hvor kan den streames?

Tangerine

Transvestitten Sin-Dee er lige løsladt fra fængsel, da hun fra veninden Alexandra erfarer, at hendes kæreste, småsvindleren Chester har skiftet hende ud med den prostituerede Dinah. Forræderiet er dobbelt, fordi Dinah er en ‘rigtig’ pige! Sin-Dee starter et temperamentsfuldt hævntogt.

Hvor kan den streames?

Call Me By Your Name

I 1963 bliver to fårehyrder involveret i en stadigt hedere kærlighedsaffære, men det er svært at holde deres forhold hemmeligt for konerne.

Hvor kan den streames?

Brokeback Mountain

I Italien i sommeren 1983 bliver en ung amerikansk-italiener forelsket i en amerikansk studerende, der kommer for at studere og bo hos hans familie. Sammen oplever de en uforglemmelig sommer – fuld af musik, mad og kærlighed – som vil forandre dem for evigt.

Hvor kan den streames?

The Duke of Burgundy

Den velstillede Cynthia får regelmæssige besøg af sin husholderske Evelyn, og det står snart klart, at de begge deltager i et sadomasochistisk rollespil. Men den åbenbare rollefordeling er ikke, hvad den synes at være. Selv om Cynthia er dominatrixen, viser det sig at være Evelyn, som er den egentlige instruktør. Snart forvandles legen til en alvorlig prøve i hengivenhed og af deres venskab.

Hvor kan den streames?