Menu Luk

'Nattevagtens datter' er fortsættelse til den populære danske succes-gyser Nattevagten

Gyserfilmen ‘Nattevagtens datter’ (Nattevagten 2) er en fortsættelse til den populære danske film Nattevagten fra 1994.

En efterfølger til den danske succes-gyser Nattevagten fra 1994 har været længe undervejs. 

Helt tilbage i 2016 blev fortsættelsen første gang nævnt, instruktør Ole Bornedal havde vundet en retssag om rettighederne til filmen med henblik på at lave ‘Nattevagten 2’, skriver kino.dk

Det er nu selvsamme Bornedal, der i et interview med filmmagasinet Ekko kan afsløre, at manuskriptet til gyser-fortsættelsen er skrevet, og filmen kan få premiere inden længe. Det udtaler han i artiklen:

– Om alt går vel, får ‘Nattevagtens datter’ premiere om et par år og bliver lavet på Nordisk Film med Thomas Heinesen som producer.

Det lyder lovende, og i samme ombæring afslører instruktøren altså også titlen til 2’eren, nemlig ‘Nattevagtens datter’, hvilket kunne tyde på, at den nye film vil have fokus på den næste generation. Måske Martin og Kalinkas datter? 

Nattevagten handling

Midt under en forelæsning indgår de de to jurastuderende Martin (Nikolaj Coster-Waldau) og Jens (Kim Bodnia) et væddemål om, hvem der først kan stille den anden på en prøve, som han ikke tør gennemføre. Det der starter som en leg, bliver langsomt mere og mere alvorligt. Men Martin skal få større problemer endnu. Han tager et sommerferiejob som nattevagt på Retsmedicinsk Institut. Her kommer han i kontakt med kriminalkommisær Wörmer, der efterforsker en række uhyggelige mord. Pludselig begynder der at ske mystiske ting i kældrene på instituttet – nogen prøver på at gøre Martin sindssyg. Han hvirvles ind i et spind af veltilrettelagte indicier, der alle peger på ham selv som morderen.

Kommissær Wörmer blev spillet Ulf Pilgaard, som høstede store roser for sin præstation, mens Kim Bodnia modtog en Robert for “Årets mandlige birolle”.

“Nattevagten” modtog i alt fem Robert-statuetter. Blandt andet for “Bedste Spillefilm”.

I udlandet vakte “Nattevagten” også opsigt, og Ole Bornedal blev hentet til Hollywood for at lave en amerikansk version af filmen. Den havde blandt andre Nick Nolte og Ewan McGregor på rollelisten. Filmen blev dog ikke den store succes.