Menu Luk

Her er 10 film med mareridtsfremkaldende gysere med dræberklovne

Bange for klovne? Derfor er gyserfilm med klovne så uhyggelige.

Klovne skal være sjove, men er uhyggelige. Det er ikke kun teaterblod og chokeffekter der kan skræmme i en gyserfilm. Også karakterne kan være ubehagelige. Klovnen overskrider vores normer, fordi den opfører sig underligt og barnagtigt, selvom det tydeligvis er et voksent menneske. Og udover det, så opfører klovne sig også voldeligt i gyserfilm, hvilket igen bryder vores forventning, fordi den almindeligvis er barnlig.Det gør, at klovne kan give en ubehagelig følelse i kroppen.

Coulrofobi – angst for klovne eller andre udklædte personer
Coulrofobi er sygelig angst for klovne, og hvad der kan få tankerne hen på klovne. Der er forskellige grader af coulrofobi, men det er en meget udbredt fobi. Reaktionerne kan skifte mellem svagt ubehag ved synet af en klovn til fuldstændig panik bare man hører om en.

Stitches

Tommys fødselsdagsfest får en brat og tragisk afslutning, da klovnen Stiches omkommer efter han er blevet offer for en grov spøg. År efter år mødes de unge for at planlægge den ultimative fødselsdagsfest, men de ved ikke at Stiches er genopstået. Klovnen er kommet op fra sin grav og er parat til at tage hævn!

Hvor kan den streames?

Amusement

Tabitha. Shelby. Lisa. Forhenværende skolekammerater som nu befinder sig på forskellige stadier af livet. Men nogen – eller noget – er kommet tilbage for at kræve hævn over dem for noget der skete for længe siden. En grufuld, sindssyg og voldsom hævn…

Hvor kan den streames?

Clownstergeist

Emma, en collegestuderende med en lammende frygt for kloven, må møde sin værste rædsel, da en ond ånd i form af en klovn bliver fremmandet for at hjemsøge hendes hjemby.

Hvor kan den streames?

ClownTown

Hvor kan den streames?

Killer Klowns from Outer Space

I en lille by i Californien lander en aften noget som ligner en meteorit. Men det er et cirkustelt – som viser sig at være et fartøj fra det ydre rum. Men de grimasserende klovne er ikke ude på at underholde indbyggerne på kloden, de vil dræbe dem – med våben som popcorn, peanuts og spundet sukker. En parodi som tager 1950’ernes gyserfilm et skridt længere.

Hvor kan den streames?

Clown

Kent McCoy er en hengiven mand og kærlig far. Hans plan er, at han til sin søns fødselsdag vil engagere en person til at spille klovn for at underholde gæsterne. Planen går i vasken, og Kent må selv tage klovnedragten på. For sent opdager han, at der hviler en forbandelse over den, som får bæreren til at blive til en morderisk dæmon, som truer festens børn på livet.

Hvor kan den streames?

Boys in the Trees

Det er Halloween 1997 – den sidste nat i gymnasiet for Corey, Jango og deres skatergruppe; The Gromits. Barndommen er forbi, og voksenlivet banker på døren. Men for Corey er der noget uafsluttet i hans fortid. Da han møder Jonah, en tidligere barndomsven, som bliver udsat Jangos ondskab, får Corey ondt af ham og bestemmer sig for at følge ham hjem, for gammelt venskabs skyld.

Hvor kan den streames?

Terrifier

Det er Halloween, og en sindssyg klovn ved navn Art spreder skræk i New Yorks gader. Blodtørstig og skånselsløs terroriserer han to unge kvinder, som er på vej hjem fra en fest. Og han fortsætter med alle andre, han møder på sin vej…

Hvor kan den streames?

Joker

Arthur Fleck kæmper for at finde sin plads i mængden. I den fjendtlige by Gotham, der emmer af splittelse, går han rundt i de mørke gader iført to forskellige masker. Den maske, han dagligt maler på i sit job som klovn, og den anden han aldrig kan tage af. Den er hans forklædning – hans meningsløse forsøg på at passe ind i samfundet i stedet for at være den mand, der gang på gang skuffes af livet. Arthur er faderløs, og hans skrøbelige mor er hans bedste ven. Hun gav ham kælenavnet Happy. Et navn, der fremmaner hans smil og skjuler smerten indeni. Men da han bliver mobbet af teenagere på gaden, hånet af forretningsmænd i metroen og drillet af hans klovnekollegaer, bringes den udstødte mand kun endnu mere ude af synk med alle omkring ham.

Hvor kan den streames?

IT (1990=

Uanset hvad ens værste frygt er, så ved ingen det bedre end Stephen King. Filmen som bygger på Kings bestseller fra 1986 ere en rystende og chokerende beretning om personlig frygt med Harry Anderson, Annete O’Toole, John Ritter og Richard Thomas i hovedrollerne. En ondsindet kraft i en lille by i New England manifesterer sig som en klovn (Tim Curry), menhan byder ikke just på klovnerier. I stedet terroriserer han byens ungeog forvolder deres alt for tidlige død, indtil nogle snu og snedige børn finder et modtræk. Det onde vender tilbage 30 år senere – fælere, vredere og endnu mere dødbringende.

Hvor kan den streames?