Menu Luk

10 fantastiske film med den smukke skuespillerinde, Nicole Kidman

Indledning

Okay, jeg indrømmer det gerne her… Jeg  er nok lidt forelsket i Nicole Kidman – så er det sagt offentligt.!

Nicole Kidman, f. 20.6.1967, australsk skuespiller. Hun er kendt for psykologisk komplekse roller, fx i Døden om bord (1989), To Die For (1995) og Portræt af en kvinde (1996). Men måske også kendt for sit ægteskab med Top Gun skuespilleren,  Tom Cruise (1990-2001), som hun spillede overfor i Stanley Kubricks Eyes Wide Shut (1999). Kidman og Cruise mødtes på settet til “Days of Thunder” i 1990, og de blev gift samme år. Hun var 22 og han var 28. og parret har to børn sammen.

Mens hendes ægteskab sluttede, nåede Kidmans karriere nye højder. Hun vandt blandt andet en Golden Globe i 2001 for sin rolle som parisisk sangerinde i Moulin Rouge samt en Academy Award i 2002 for sin hovedrolle i The Hours. Kidman har siden haft succes i film som The Paperboy (2012) og Queen of the Desert (2015). Hun er i dag gift med den australske countrysanger og guitarist Keith Urban, og sammen har parret to døtre.

I 2002 påbegyndte hun samarbejdet med danske Lars Von Trier på filmen Dogville, produceret af det danske produktionsselskab Zentropa. Kidman indrømmede i 2011 at hun tog rollen efter at være imponeret af Triers film Breaking the Waves og at hun ønskede undgå ”de brede komedier” som Hollywood tilbød hende.

I 2019 spillede Kidman rollen som Yvonne i det amerikanske remake af den franske biografsucces De Urørlige, overfor Kevin Hart og Bryan Cranston. Filmen gik til tops på biografhitlisten i USA, men blev ikke udgivet i mange europæiske markeder, heriblandt Danmark. Dernæst vendte hun tilbage i anden sæson af Big Little Lies, der var instrueret af Andrea Arnold, mens Meryl Streep var tilføjet til rollelisten. Samme år arbejdede hun på HBO-serien The Undoing, der instrueres af danske Susanne Bier, hvor Kidman spiller overfor Hugh Grant.

Jeg har udvalgt 10 film, som eg personligt er ret vild med, men det har været svært at vælge. Listen over gode film er meget lang… God fornøjelse.  

Days of Thunder (1990)

Instruktør: Tony Scott
Medvirkende: Tom Cruise, Nicole Kidman, Robert Duvall

Tom Cruise spiller racerkøreren Cole Trickle, hvis talent og ambition kun overgås af hans brændende behov for at vinde. Opdaget af forretningsmanden Tim Daland (Randy Quaid) slår Cole sig sammen med den legendariske holdchef og bilbygger Harry Hogge (Oscar-vinder Robert Duvall) for at dyste om en Winston Cup ved Daytona 500. Efter en ulykke næsten ender Coles karriere går han til den smukke læge (Nicole Kidman) for at få det mod tilbage, det kræver at køre ræs, vinde og at leve.

Hvor kan den streames?

Far and Away (1992)

Instruktør: Ron Howard
Medvirkende: Tom Cruise, Nicole Kidman, Thomas Gibson

Den fattige forpagter Joseph Donelly holder på sin ret over for en undertrykkende godsejer. Det ender med, at Joseph tager til Amerika for at søge lykken ? og undervejs får han selskab af godsejerens datter Shannon. I Boston finder Joseph dem et sted at bo, og han viser sig at være et naturtalent inden for boksning. Hans succes er dog kortvarig, og han og Shannon bliver smidt ud i kulden. Joseph begynder at arbejde ved jernbanen, hvor han bliver mindet om sit oprindelige mål ? at eje sin egen jord. På vejen mod sine drømmes mål møder han igen Shannon, der er ulykkeligt genforenet med sin tidligere forlovede. Men Joseph og Shannon virkeliggør deres drøm om egen jord i Oklahoma og en fælles fremtid?

Hvor kan den streames?

Practical Magic (1998)

Instruktør: Griffin Dunne
Medvirkende: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing

I en lille nutidig by i New England bor to søstre af hekseslægt, og for dem er kærligheden den vanskeligste fortryllelse af alle. Sally og Gillian Owens kæmper for at benytte deres medfødte talent for at styre skæbner til at overvinde deres families forbandelse: Mænd, de forelsker sig i er dømt til en alt for tidlig død.

Hvor kan den streames?

Eyes Wide Shut (1999)

Instruktør: Stanley Kubrick
Medvirkende: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field

Cruise spiller en læge, som begiver sig ud på et halsløst erotisk eventyr, der ender med at true hans ægteskab – og muligvis vikler ham ind i en mordgåde – efter at hans kone (Kidman) har indrømmet sine seksuelle længsler. Kubrick styrer på mesterlig vis historien, mens den bevæger sig fra tvivl og frygt til selvopdagelse og forsoning. Smukke steadicam-optagelser, mættede farver og overraskende billeder: De kendetegn, der har sikret Kubrick en status som en af vor tids største filmmagere, er også her med til at holde alles øjne vidt åbne.

Hvor kan den streames?

Moulin Rouge! (2001)

Instruktør: Baz Luhrmann
Medvirkende: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

Nicole Kidman spiller Satine, the Sparkling Diamond, stjerne i Moulin Rouge og byens kendteste kurtisane. Satine er fanget mellem sin kærlighed til en ung forfatter og en anden mands besættelse. Ewan McGregor spiller forfatteren Christian, som kastes ud i en dekadent verden, hvor alt er tilladt – undtagen at forelske sig. Se denne højt roste musical, der med et miks af god musik og godt skuespil underholder bredt.

Hvor kan den streames?

Tolken (2005)

Instruktør: Sydney Pollack
Medvirkende: Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener

Silvia Broome er tolk ved FN. Men hendes job bliver farligt, efter hun overhører planer om et snigmord på en embedsmand.

Hvor kan den streames?

Australia (2008)

Instruktør: Baz Luhrmann
Medvirkende: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Shea Adams

Australia er en storslået episk og dramatisk action-eventyr, der finder sted i Nordaustralien umiddelbart før 2. verdenskrig. Nicole Kidman spiller en engelsk aristokrat, der pludselig arver en farm på størrelse med Belgien. Da en engelsk kvægbaron planlægger at stjæle hendes land, arbejder hun modvilligt sammen med den rå og hårdkogte kvægdriver, der spilles af Hugh Jackman. Sammen skal de drive 2000 kvæg igennem flere hundrede mil af Australiens smukkeste men også mest barske landskab – for at opdage at byen Darwin er blevet bombet af de samme japanske styrker, der angreb Pearl Harbor et par måneder tidligere.

Hvor kan den streames?

The Paperboy (2012)

Instruktør: Lee Daniels
Medvirkende: Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack

The Paperboy er en uforudsigelig og spændende thriller, som er baseret på Pete Dexters bestseller. Sammen med sin bror rejser journalisten Ward Jansen ud i Floridas mest utilgængelige sumpområder for at få frifundet Hillary Van Wetter, der er dømt for mord. Det hele viser sig være betydelig mere kompliceret end de kunne drømme om, og intet er som det først ser ud til at være.

Hvor kan den streames?

Lion (2016)

Instruktør: Garth Davis
Medvirkende: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Den 5-årige indiske dreng Saroo farer vild i de kaotiske gader i Calcutta efter at være faldet i søvn på et tog. Han er tusindvis af kilometer hjemmefra og ender med at blive adopteret af et par i Australien. 25 år senere er ønsket om at blive genforenet med sin biologiske familie større end nogensinde og ved hjælp af nogle vage barndomsminder og Google Earth, begynder Saroo sin søgen. ”Lion” er den gribende og sande historie om Saroo Brierley og er baseret på hans bog ”A Long Way Home”.

Hvor kan den streames?

The Northman (2022)

Instruktør: Robert Eggers
Medvirkende: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

Fra den visionære instruktør Robert Eggers er her en vikingefilm, som du aldrig har set dem før. Prins Amleth oplever en brutal start på sit liv som ung voksen, da hans far bliver brutalt myrdet af hans onkel, som samtidig kidnapper drengens mor. Amleth flygter fra sit kongerige med et løfte om at returnere kun for at hævne sig. Nogle år senere er drengen blevet til en brutal vikingekriger med en klar plan om at udslette sin onkel. På sin færd møder han den begavede slave Olga, der kommer til at spille en afgørende rolle for hans mission. Udover danske Claes Bang som onklen Fjölnir kan man i dette unikke vikingeepos se stjerner som Ethan Hawke, Willem Dafoe, Alexander Skarsgård og ikke mindst Nicole Kidman.

Hvor kan den streames?