Menu Luk

Den højspændte serie 'Oxen' får premiere i 2023

Jægersoldaten Niels Oxen bliver falsk anklaget for narkobesiddelse og smidt ud af Jægerkorpset. Nedbrudt søger han sammen med sin hund dybt ind i Rold Skov for at få fred, men flere uhyggelige hændelser driver ham ud af isolationen, og modvilligt forlader han skoven og stilles over for et afgørende valg.

I sin søgen tilbage til det samfund han har mistet troen på, møder han de tre med- og modspillere PET-agenten Margrethe Franck, spionchefen Frigg Mossmann og forretningskvinden Kajsa Corfitzen.

Store danske navne på rollelisten
De bærende roller som jægersoldaten Niels Oxen, PET-chef Frigg Mossmann, PET-agent Margrethe Franck og forretningskvinden Kajsa Corfitzen spilles af Jacob Lohmann, Ellen Hillingsø, Josephine Park og Birgitte Hjort Sørensen.

Jacob Lohmann har medvirket i en lang række spillefilm som ‘De frivillige’ og ‘Shorta’, og han har spillet med i adskillige tv-serier som ‘Anna Pihl’, ‘Forbrydelsen’, ‘Dicte’, ‘Norskov’, ‘Bedrag’ og senest ‘Når støvet har lagt sig’ og ‘Overleverne’. Ellen Hillingsø har medvirket i en lang række tv-serier som ‘Livvagterne’, ‘Broen’, ‘Advokaten’, ‘Rita’ og ‘Dopamin’, ligesom vi kender hende fra ‘Tinkas juleeventyr’, ‘Tinka og kongespillet’ og den nye TV 2-julekalender, ‘Tinka og sjælens spejl’, der har premiere til december.

Josephine Park, der fik sit gennembrud i ‘Doggystyle’, har også spillet med i ‘Efterforskningen’ og senest i serien ‘Skruk’, og Birgitte Hjort Sørensen kender vi fra danske tv-serier som ‘Ørnen’, ‘Borgen’, ‘Greyzone’ og udenlandske serier som ‘Vinyl’ og ‘Game of Thrones’.

Josephine Park og Jacob Lohmann spiller hhv. PET-agenten Margrethe Franck og jægersoldaten Niels Oxen i den nye serie. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Tv-serien ‘Oxen’ er baseret på Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie af samme navn dog uden at være 1:1. Den kreative frihed hos forfatterne har blandt andet betydet, at handlingen er flyttet op i nutiden, og spionchefen er en kvinde.