Menu Luk

"The Nun 2” er fyldt med smukke billeder og en stil, der fortsætter med at imponere

Anmeldt af Nanna Isabella Hjorslev

“The Nun 2” er en ny og skræmmende film i “The Conjuring”-universet! Filmen overgår den første og kan beskrives som en gyselig udgave af  “Da Vinci Mysteriet”.

Historien udfolder sig i 1956 i en lille fransk by, hvor rygterne om mordet på en præst begynder at sprede sig. Præsten blev brutalt myrdet, og det viser sig, at den skræmmende ondskab, som vi stiftede bekendtskab med i den første film, nu begynder at brede sig. En færdiguddannet novice, Søster Irene, begynder at efterforske mordet og opdager snart, at det er en dæmon, der står bag – den samme onde kraft, der tidligere hjemsøgte hende som nonnen, nemlig Valak.

Instruktøren bag denne nervepirrende film, er den samme som stod bag “The Conjuring 3” og “The Curse of La Llorona,” og han har leveret endnu en mesterlig præstation. James Wan er selvfølgelig også med som producer og forfatter, hvilket giver os en ekstra grund til at se frem til filmen.

”The Nun 2” er fyldt med smukke billeder og en stil, der fortsætter med at imponere. Desværre får vi dog heller ikke denne gang lov at opleve Nonnens oprindelseshistorie, og der er mange spørgsmål, der vokser i mig som fan af universet – hvem er hun? hvordan er hun kommet hertil? Måske vi er heldige at få svar på disse i næste film.

“The Nun 2” giver os en ny mulighed for at udforske det skræmmende og mystiske univers fra den første film. Endnu engang kan vi opleve at nonnen dukker pludseligt op gennem malerier, magasiner, væg tapet og andre skræmmende elementer. Filmen formår at fastholde sin egen unikke stil og leverer en gyser oplevelse, der er svær at glemme. Hvis du er fan af “The Conjuring”-universet, er “The Nun 2” en must-see, der vil få dine natteskræk til at blomstre.

I filmen finder man også små overraskelser, kendt som “easter eggs,” som vil glæde fansen og tilføje en ekstra lagdybde til historien. Disse skjulte detaljer og referencer er som små gaver til de mest dedikerede tilhængere af “The Conjuring”-universet. Og jeg kan anbefale dig at blive siddende efter rulleteksterne.

Samlet set er “The Nun 2” fyldt med detaljer og nuancer, der viser, hvor dybt forankret den er i gyserfilmens historie og kultur. Det er en film, der vil glæde både nye og gamle fans og give dem masser at diskutere og analysere efter at have set den

Trailer:

Title: The Nun 2

Original title: The Nun 2

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør: Michael Chaves

Medvirkende: Taissa FarmigaJonas BloquetStorm Reid mf

Genre: Horror

Spilletid: 1t 50m

Premiere: 8. august 2023