Menu Luk

Her er alt, Mads Mikkelsen har være med i -Perioden 1996 - 2010

Mads Mikkelsen har haft en imponerende international karriere som dansk skuespiller, der har tjent ham anerkendelse og beundring fra et globalt publikum. Han er kendt for sin evne til at levere dygtige præstationer i forskellige film og tv-serier. Nogle bemærkelsesværdige højdepunkter i hans internationale karriere inkluderer:

  1. Le Chiffre i James Bond: Mads Mikkelsen spillede skurken Le Chiffre i James Bond-filmen “Casino Royale” fra 2006. Denne rolle bragte ham bred anerkendelse og introducerede ham for et globalt publikum.

  2. Hannibal Lecter i “Hannibal”: Mikkelsen portrætterede den ikoniske karakter Hannibal Lecter i tv-serien “Hannibal,” der løb fra 2013 til 2015. Hans præstation i denne serie indbragte ham kritisk ros og en dedikeret fanbase.

  3. Rogue One: A Star Wars Story: Mikkelsen havde en rolle i “Star Wars”-universet, hvor han spillede Galen Erso, faren til Jyn Erso, i filmen “Rogue One” fra 2016.

  4. Doctor Strange: Han optrådte i Marvel Cinematic Universe som Kaecilius i filmen “Doctor Strange” fra 2016.

  5. Fantastic Beasts-franchisen: Mads Mikkelsen overtog rollen som Gellert Grindelwald fra Johnny Depp i “Fantastic Beasts”-filmserien.

Ud over disse prominente roller har Mads Mikkelsen deltaget i forskellige andre internationale projekter, der har cementeret hans ry som en alsidig og talentfuld skuespiller på verdensplan. Hans evne til at skifte mellem forskellige genrer og karakterer har gjort ham til en eftertragtet aktør i Hollywood og international filmindustri. Mikkelsens dedikation til sit håndværk og hans evne til at indfange publikum med dybde og nuancer i sine præstationer har gjort ham til en af de mest respekterede skuespillere i branchen. Med en imponerende filmografi og et konstant engagement i at udforske nye udfordringer er Mads Mikkelsen fortsat en fremtrædende figur i den internationale underholdningsverden.

2011

  • De tre musketerer – Hvis du ikke skal se denne film blot for Mads Mikkelsen, så skal du hundrede procent se den for smukke Orlando Bloom! Og det kan faktisk godt være, det er ham, du skal gå efter at få et glimt af, for Mads Mikkelsen spiller kun med i denne film som en birolle.

2012

  • En kongelig affære – Endnu en film, hvor Mads Mikkelsen modtog strømme af rosende ord fra nær og fjern. I denne film bliver en ung dronning, der er gift med en sindssyg konge, enormt forelsket i sin livlæge – som tilfældigvis er Mads Mikkelsen! Det kan vi simpelthen ikke fortænke hende i. 
  • Jagten – Åh. Skal du have gang i vandværket, så skal du sætte Jagten på! I denne film bliver Mads Mikkelsen fejlagtigt anklaget for at have haft seksuel omgang med en lille pige. Og skulle det ikke være nok, så er der også en hund, der bliver skudt i filmen! Det kan vi slet ikke holde til. 
  • Move on – Igen har Tyskland fået æren af at låne Mads Mikkelsen til en actionfilm. Filmen handler om et meget usædvanligt road-trip. 

2013

  • The Necessary Death of Charlie Countryman – I denne norske film spiller Mads Mikkelsen en sindssyg eks-kæreste. Filmen blev desværre lidt af et flop og scorede desværre kun en enkelt stjerne i The Guardian
  • Michael Kohlhaas – Først havde Danmark ham, så blev han lånt ud til Sverige, derefter Tyskland, og i denne film har Frankrig nu snuppet Mads Mikkelsen! Her spiller han en familiefar i det 16.-århundrede, der vil gøre alt for at beskytte sin familie. 
  • Hannibal – Hvis du ikke har set denne uhyggelige serie endnu, så skal du gøre det! Mads Mikkelsen spiller her en uhyggelig psykiater, der ikke er lige så fin i kanterne, som han gerne vil fremstå. Hannibal blev en kæmpe international succes, og rigtig mange fra udlandet kender Mads Mikkelsen på grund af netop den rolle. 

2014

  • The Salvation – Her kaster Mads Mikkelsen sig ud i genren Western. I filmen spiller han Jon Jensen, hvis kone og søn bliver kidnappet og myrdet. Virkelig barskt!

2015

  • Mænd og høns – Den her film er lige dele skør, sjov og skøn, og hvis du trænger til at se Mads Mikkelsen som lidt uintelligent og super wierd, så skal du se Mænd og høns!
  • Rihanna musikvideo: Bitch Better Have My Money – hvor MEGA sejt er det ikke lige, at Mads Mikkelsen er med i en Rihanna-musikvideo? Mads Mikkelsen spiller intet mindre end Rihannas bitch i denne video, hvor han simpelthen sidder fastspændt til en stol, klar til at Rihanna… Ja, gør sin ting. 

Se Rihanna musikvideo: Bitch Better Have My Money her

2016

  • Doctor Strange – Trænger du til at se en rigtig Hollywood-film spækket med store stjerner, så sæt Doctor Strange på! Så er du sikret to timer i selskab med Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Tilda Swinton og (selvfølgelig) yndlings Mads Mikkelsen. 
  • Le Fantône – Her var det efterhånden en del år siden, Mads Mikkelsen sidst havde medvirket i en kortfilm, men i 2016 indspiller han endnu engang en omgang kort fiktion – faktisk kun otte minutter. I kortfilmen skal Mikkelsen finde et par i vidnebeskyttelse. 
  • Rogue One: A Star Wars Story – I denne sci-fi film bliver der fulgt op på en enkeltstående historie fra Star Wars. Mads Mikkelsen spiller Galen Erso, der er våbendesigner. Det er desuden ham, der sender en transmission til Oprørs alliancen om bygningen af Dødsstjernen (ja, det lyder nok som sortsnak, hvis du ikke har set Star Wars). 

2018

  • Artic – Du er strandet på Antarktis efter dit fly er styrtet. Hvad gør du? Det må Mads Mikkelsen tage stilling til i denne dramafilm, hvor han spiller karakteren Overgård, der skal overleve på Antarktis efter et flystyrt. I denne film på 1 time og 28 minutter er der faktisk kun to skuespillere med udover Mikkelsen, så hvis du har brug for noget kvalitetstid med den danske darling, kan vi kun anbefale dig at finde Artic på en af dine streamingtjenester. 
  • Van Gogh – Ved evighedens port – Dette biografiske drama portrætterer maleren Vincent van Goghs liv. I filmen spiller Mads Mikkelsen præst – hvilket han må være god til efter sin rolle som præst i Adams Æbler tidligere i sit liv!

2019

  • Polar – Mads Mikkelsen indtog sin første hovedrolle i en international action film med denne Netflix-sci-fi-film, hvor Mikkelsen spiller intet mindre end “verdens bedste lejemorder”. 
  • Death Strading – I dette videospil lægger Mads Mikkelsen stemme til Clifford Unger. 

2020

  • Druk – I denne helt fantastiske film spiller Mikkelsen gymnasielæreren Martin, der mildest talt er ved at være lidt træt af livet. Med sine kollegaer finder Mads på, at de vil eksperimentere med alkohol – har du et bedre liv, hvis du altid har lidt alkohol i blodet? Hvad tror du? Desuden er der en rimelig fed overraskelse til sidst i filmen. Vi fortæller blot, at det lige pludselig giver mening, at Mads Mikkelsen var professionel danser, inden han blev skuespiller.
  • Retfærdighedens ryttere – Denne film er instrueret af ingen mindre end Anders Thomas Jensen – manden bag Blinkende lygterDe Grønne Slagtere og Adams Æbler. Filmen handler om militærmanden Markus (Mads Mikkelsen), der må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. 

2021

  • Chaos Walking – I en nær fremtid opdager Todd en mystisk pige, der nødlander på hans planet. Det vækker opsigt i det lille samfund, hvor der ingen kvinder er, og alle mænd er ramt af en kraft, der blotter deres tanker for omverdenen.

2023

  • Bastarden – Den fattige soldat Ludvig Kahlen ankommer i 1755 til den golde jyske hede med et eneste mål; at følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære. Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik De Schinkel, som er enehersker på egnen, mener at heden tilhører ham og ikke kongen. Da De Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn. Kahlen bøjer sig ikke, men tager stædigt den ulige kamp op og risikerer nu både sit liv, men også båndet til den lille umage familie, som er opstået omkring ham på heden.