Menu Luk

Er du klar til at afsløre sandheden for enhver pris?

Det er det centrale dilemma i TV 2s nye journalistiske krimidramaserie, og i hovedrollen møder vi Mille Dinesen som den undersøgende journalist Liv.

I ‘Graverne’, der er skrevet af Jenny Lund Madsen, følger vi menneskene bag den fjerde statsmagt – medierne. Mere præcist redaktionen bag det undersøgende tv-dokumentarprogram ‘Brændpunkt’. Redaktionen er ledet af den idealistiske journalist Liv (Mille Dinesen), der sammen med sin mand, Adam (Afshin Firouzi), ejer medieselskabet Agenda Productions, der også producerer det daglige og noget lettere nyhedsprogram, ‘Morgenland’.

Den Cavlingvindende redaktion har et imponerende antal afsløringer på cv’et, men nu er det længe siden, den har afdækket en stor historie. I en tid hvor fast news, clickbaits og spin dominerer mediebilledet, er graverredaktionen truet på sin eksistens, og truslen om lukning hænger over holdet. Men et tip leder Liv og resten af gruppen på sporet af en opsigtsvækkende sag, der trækker tråde helt op til de øverste, politiske magtlag.

Ny journalistisk krimiserie i seks afsnit med blandt andre Mille Dinesen, Afshin Firouzi og Søren Malling. Fra venstre er Alice (Lila Nobel Mehabil), Hansen (Søren Malling), Adam (Afshin Firouzi), Liv (Mille Dinesen), Frederik (Clint Ruben) og Chris (Johanne Milland Pedersen). Foto: Tine Harden/TV 2

Foruden Dinesen og Firouzi medvirker blandt andre Søren Malling, Lila Nobel Mehabil, Clint Ruben, Johanne Milland Pedersen, Katrine Greis-Rosenthal, Tina Gylling Mortensen, Filippa Suenseon og Kenny Duerlund.

Første sæson af ‘Graverne’ består af i alt seks afsnit og får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i juli 2024