Amalie Næsby Fick´s webserie 'Sex' er udtaget til Berlin

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Amalie Næsby Fick og Clara Mendes‘ webserie ‘Sex’, der over seks korte afsnit følger 22-årige Cathrines sårbare søgen efter sex, lyst og kærlighed, er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for nye serier.

Hvordan finder man balancen mellem kærlighedens tryghed og lystens sprudlende kaos, når man befinder sig i starten af 20’erne? Det er omdrejningspunktet i den dramatiske miniserie ‘Sex’, der er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for serieproduktioner, Berlinale Series.

Seriens hovedperson, Cathrine, lammes af forvirring og begær efter en magisk nat og et uskyldigt kys på et tag. Derhjemme er Simon, som jo også er hendes bedste ven, men Simon har mistet sexlysten. Cathrine derimod har meget lyst til sex, og hun tiltrækkes af sin fascinerende kollega Selma. Cathrine er nu fanget mellem den trygge kærlighed og den sprudlende forelskelse og aner ikke sine levende råd. Hun lyver for at beskytte dem, hun holder af, men det gør bare det hele meget værre.

Asta August, der tidligere har medvirket i serierne ‘Bedrag’ og ‘Sygeplejeskolen’, spiller Cathrine, mens Jonathan Bergholdt ses i rollen som Simon. I de øvrige nøgleroller ses Nina Terese Rask som Selma og Sara Fanta Traore som Cathrines veninde Nanna.

 

Manuskriptforfatter Clara Mendes går på Filmskolens manuskriptlinje med afgang i 2021. Med erfaring som episodeforfatter på serierne ‘Perfekte steder’ og ‘Værelse til leje’ debuterer Mendes nu som konceptuerende hovedforfatter med ‘Sex’.

‘Sex’ er skabt af instruktør Amalie Næsby Fick og manuskriptforfatter Clara Mendes. De seks afsnit a tolv minutter får international premiere på Berlinalen, der starter den 20. februar. 

Webserien ‘Sex’ får dansk premiere den 3. februar umiddelbart inden den internationale premiere på Berlin Filmfestivalen.

Amalie Næsby Fick

Amalie Næsby Fick er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2016. Hun spillefilmdebuterede med 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' (instrueret med Philip Einstein Lipski og Jørgen Lerdam), der var udtaget til Berlinalen i 2018. 'Sex' er Næsby Ficks debut som serieinstruktør.