And the Oscar goes to… Hvem vinder de prestigefyldte statuette i aften

– Skrevet af Ellen-Karin Myklebust

Det er en vanskelig opgave at skulle komme med et bud på en vinder til årets store Oscar uddeling. Alligevel giver filmsiden et bud på hvordan det kan gå i denne artikel.

Her er alle de nominerede til årets mest prestigefulde filmprisuddeling

Bedste film
Ford v Ferrari (Nominated for 4 Oscars. Another 18 wins & 56 nominations)
The Irishman (nominated for 10 Oscars. Another 53 wins & 263 nomination)
Jojo Rabbit (6 Oscars. Another 23 wins & 119 nominations)
Joker (Nominated for 11 Oscars. Another 48 wins & 118 nominations.)
Little Women (Nominated for 6 Oscars. Another 52 wins & 148 nominations) 
Marriage Story (Nominated for 6 Oscars. Another 99 wins & 199 nomination)
1917 (Nominated for 10 Oscars. Another 76 wins & 136 nominations)
Once Upon a Time in Hollywood (Another 97 wins & 243 nominations)
Parasite (Nominated for 6 Oscars. Another 157 wins & 158 nominations)

Noget tyder på 1917 har meget store chancer for at gå af med sejren i denne kategori. Den har for det første opnået 10 nomineringer og har vundet 76 priser. Ikke mindst vandt den en Golden Globe som bedste Motion Picture – Drama. Den vandt også BAFTA Award i kategorien Bedste Film og som bedste Britiske Film.

Vinder Joker er det en overraskelse, da en film baseret på tegneserie ikke før har vist sig have vundet en Oscar. Vinder Once Upon a Time in Hollywood er det grundet større skuespil præstationer, hvilket ikke er tilfældet i 1917. Parasite kommer helt sikkert til at vinde en i en eller flere andre kategorier.

Bedste instruktør
Martin Scorsese (The Irishman)
Todd Phillips (Joker)
Sam Mendes (1917)
Quentin Tarantino(Once Upon a Time in Hollywood)
Bong Joon-ho (Parasite)

Sam Mendes har vundet bade en Golden Globe og en BAFTA-Award i denne kategori. Fair skal være fair. Det giver ham forspring og gode chancer. Fair skal være fair. Bong Joon-ho som instruerede Parasite bør vinde i denne kategori.

Bedste kvindelige hovedrolle
Cynthia Erivo (Harriet)
Scarlett Johansson (Marriage Story)
Saoirse Ronan (Little Women)
Charlize Theron (Bombshell)
Renée Zellweger (Judy)

Baseret på en Golden Globe prismodtagelse, og nomineringer til andre filmpriser og vinner af både SAG og BAFTA-Awards må og skal Renée Zellweger vinde en Oscar for sin rolle som Judy i filmen Judy. Der vil klæde hele eventet, showet og ånden i det at modtage en pris for sit skuespil. Det handler om, skuespil der rører og brænder igennem og kommer ud til publikum. Vinder Cynthia Erivo for sin rolle Harriet, er det fordi både filmen og rollen som virker vigtigere i det store hele.

Bedste mandlige hovedrolle
Antonio Banderas (Pain and Glory)
Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood)
Adam Driver (Marriage Story)
Joaquin Phoenix (Joker)
Jonathan Pryce (The Two Popes)

Denne kategori er sandelig svær at skulle komme med et bud på. Alle de nominerede giver en flot overbevisende skuespilpræstation. Men pengene er sat på Joaquin Phoenix (Joker), baseret på de 11 nomineringer, vinder af Golden Globe, Sag og BAfTA-Awards i samme kategori og andre priser der er vundet. Men selvfølgelig aldrig kan man vide sig sikker, og Leonardo Di Caprio vil muligvis vinde for sit meget overbevisende portræt af Rick Dalton (Once Upon a Time in Hollywood). Adam Driver leverer også en flot og ægtefølt præstation som Charlie i Marriage Story.

Bedste kvindelige birolle
Kathy Bates (Richard Jewell)
Laura Dern (Marriage Story)
Scarlett Johansson (Jojo Rabbit)
Florence Pugh (Little Women)
Margot Robbit (Bombshell)

Igen baseret på stor enighed om Laura Derns skuespillerindsats i Marriage Story, og hun allerede har vundet en Golden Globe, SAG og BAFTA-Awards i samme ovenstående kategori – så har Laura Dern gjort sig bemærket og skal kun gå op ad trappen for at modtage en Oscar. Det er velfortjent.

Bedste mandlige birolle
Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood)
Anthony Hopkins (The Two Popes)
Al Pacino (The Irishman)
Joe Pesci(The Irishman)
Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood)

Her er der ikke så meget at rafle om. Brad Pitt er den eneste vinder i denne kategori. Selv om de andre gør et fabelagtig arbjede, så skiller Brad Pitt sig og brænder igennem lærredet som den hårdtslående og hårdkogte stuntman i Once Upon a Time in Hollywood.

Bedste internationale film
Corpus Christi
Honeyland
Les Miserables
Pain and Glory
Parasite

Ikke blot er det en fantastik film. Der er også bred enighed om, at Parasite står frem som den bedste intertaionale film. Den har allerede vundet en Golden Globe og en BAFTA- Awards i kategorien og andre priser. Den fortjener en Oscar. Hvis Pain and Glory vinner, er det fordi man er nødt til at anderkende filmen og dennes instruktør som længe er blevet overset til en Oscar.

Bedste musik
Joker
Little Women
Marriage Story
1917
Star Wars: The Rise of Skywalker

Ikke blot har Hildur Guðnadóttir lavet flot musicscore til filmen Joker. Hun har også vundet en Golden Globe, BAFTA- Award og andre priser for musikken. Det er helt klart en kvindelig filmkomponist der fortjener en Oscar i år.