Efter biograf-succes: 'De forbandede år' får en efterfølger

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Anders Refn brugte 20 år på at forberede “De forbandede år”, der behandlede de første år under nazisternes besættelse af Danmark under 2. verdenskrig. Nu kommer fortsættelsen –  men det kommer ikke til at tage yderligere 20 år. Optagelserne begynder i januar 2021.

Familien Skov er splittet. Den unge Aksel, der har tilsluttet sig modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. Karl kæmper for sin forretning på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten.

Vi har set – De forbandede år. Læs anmeldelsen her

Mads Reuther spiller modstandskæmperen Aksel. Jesper Christensen og Bodil Jørgensen indtager rollerne som Karl og Eva Skov. Ligeledes bliver der et gensyn med Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Lue Dittmann Støvelbæk og Sylvester Byder.

‘De forbandede år’ blev med 370.000 solgte billetter en publikumssucces i biograferne, før den blevet taget af plakaten i utide på grund af corona-krisen. Fra 4. maj – på 75-årsdagen for den danske befrielse – bliver filmen tilgængelig til streaming og på dvd og Blu-ray.

‘De forbandede år 2 – Opgøret’ er skrevet af Anders Refn sammen med Flemming Quist Møller i umiddelbar forlængelse af ‘De forbandede år’. Filmen produceres af Lene Børglum for Space Rocket Nation med støtte fra Det Danske Filminstitut ved Markedsordningen og TV 2 Danmark.

(Kilde: dfi.dk)