Film anmeldelser

Anmeldelse: Den tid på året

anmeldt af Martin 8-11-2018

 

Filmsiden.dk har set filmen Den tid på året, som er instrueret af Paprika Steen, der også medvirker i hovedrollen som værtinden med de mange gode intentioner. Komedien 'Den tid på året' handler om en begivenhed, vi alle kan relatere til, nemlig juleaften. Vi kender dem alle sammen. Onklen der er bliver fuld, tanten, der laver en smagløs risalamande, men som alle roser til skyerne, fordi det bevare den god stemning og hygge, og ham der er klogere og ved bedre end alle andre. I filmen Den tid på året, har alle typerne samlet til julemiddag.

 

Handlingen foregår hjemme hos Katrine og Mads, der har to børn samt en masse ambitioner om at holde en dejlig komsammen med deres kære. Også selvom dette inkluderer en broget flok af familiemedlemmer.

 

Der er søsteren, som er præst, har en lettere tåbelig akademiker-mand samt et stk. hyper-barn. Så er der de skilte bedsteforældre, der sagtens kan fejre jul sammen - så længe de må mundhugges og drikke sig under bordet. Og sidst er der familiens sorte får, lillesøsteren, som kommer direkte fra afvænning.

 

Men traditionerne SKAL overholdes lige meget hvad. Der SKAL være plads til alle. Og aller vigtigst, så SKAL der virkelig hygges igennem. For det er jo (heldigvis) kun jul EN gang om året!

 

Filmen er sjov og fyldt med kendte situationer, som vi alle kender og frygter, når man gerne vil holde den perfekte jul. Filmen bliver helt sikkert en genganger år efter år, ligesom alle de andre film, der traditionsvis bliver sendt hver eneste jul. En hyggelig film, man kan sidde om grine af sammen hele familien. Sjov og god underholdning.

 

filmsiden.dk tildeler Den tid på året 5 stjerner ud af 6 mulige.

Anmeldelse: Journal 64

anmeldt af Martin 01-10-2018

 

filmsiden.dk har set filmatiseringen af Journal 64, der er den fjerde film baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller bøger om Afdeling Q. Det er ligeledes den sidste i rækken af i alt 4 film fra filmselskabet Zentropa (Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P). Dermed er det også slut med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, som Carl Mørck og Assad i de to hovedroller.

 

I filmen gør nogle håndværkere et uhyggeligt fund i en ældre københavnsk lejlighed, da de finder tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Carl Mørck og Assad kommer på sagen, og de store spørgsmål er: Hvem er mumierne? Og hvem er den fjerde plads tiltænkt?

 

Eftersøgningen sender efterforskerne til en berygtet kvindeanstalt på Sprogø, hvor mystikken kun spreder sig yderligere, da fortidens rædsler begynder at spøge. Carl og Assad indleder et kapløb med tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

 

Samarbejdet mellem krimiforfatteren og hovedrolleindehaveren har længe været en varm kartoffel i medierne, hvor Jussi Adler-Olsen ikke har tøvet med at kalde Nikolaj Lie Kaas' præstation for enstrenget og unuanceret samt generel forkert for karakteren Carl Mørk. I det hele taget har bølgerne længe gået højt i sagen om filmatiseringen af krimikongens bogserie. Allerede inden Nikolaj Lie Kaas' fremtid i Afdeling Q blev det store samtaleemne, har Jussi Adler-Olsen og filmselskabet Zentropa, med Peter Aalbæk i spidsen, skændtes så det bragede.

 

Og det stod snart klar, at det stormfulde forhold måtte ende, når den oprindelige aftale om fire film løb ud. De seks næste bøger skal i stedet filmatiseres af selskabet Nordisk Film, og det betyder en helt ny start, hvor Jussi Adler-Olsen selv får mere indflydelse og lov til at kigge manuskriptforfatterne over skulderen, så universet kan fortsætte i hans ånd.

Det betyder, at bl.a. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares, der spiller henholdsvis Carl Mørck og hans assistent Assad, altså bliver skiftet ud.

 

Jeg er vild med filmen, der endelig viser Carl Mørck fra en lidt anden side af - Carl Mørck har rent faktisk følelser. Jeg er personligt vild med de to hovedrolleindehaver, der nu passer så godt til hinanden og til filmen. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er et godt makkerpar, og supplere hinanden rigtig godt. Jeg er spændt på, om de nye film kan leve op til disse 4 første film. For mig er Assad Fares Fares og Carl Mørck Nikolaj Lie Kaas, og ingen andre vil efter min mening kunne portrættere dem lige så godt.

 

filmsiden.dk tildeler Journal 64 6 stjerner ud af 6 mulige - Blæst omkuld af bar spænding.

Anmeldelse: Ditte & Louise

anmeldt af Martin 11-9-2018

 

Filmsiden.dk deltog i premiereforestillingen i Odense til filmen Ditte og Louise. De 400 gæster, der havde fundet vej til biografen – hovedparten var kvinder (ca. 90%), fik en underholdende aften med Ditte og Louise, som også var mødt op for at præsentere deres film.

 

Handling: Filmen 'Ditte & Louise' er baseret på DRs tv-serie med Ditte Hansen og Louise Mieritz.

I filmen begynder succesen for det ellers populære makkerpar at falme. Louise er på vej i overgangsalderen og har accepteret tingenes tilstand ved at forberede sig på et småborgerligt liv med mand og barn.

Ditte er ikke klar til at kaste håndklædet i ringen, så da hun ser et opslag for en mandlig hovedrolle i en vikingefilm, klæder hun sig ud som mand, går til audition og scorer det eftertragtede job, hvorefter en overraskende succes venter i horisonten.

Den danske komedie 'Ditte & Louise' tager fat i kønsdebatten og det højaktuelle #MeToo, der bl.a. handler om kvinders vilkår i filmbranchen. Filmens omdrejningspunkt er forholdet mellem veninderne, der kommer på en hård prøve, da Ditte, forklædt som mand, oplever masser af succes, men glemmer Louise i processen.

 

Filmen er sjov og underholdende hele vejen igennem uden at være plat, og har samtidig et aktuelt budskab. Filmen går ikke over i verdenshistorien, men for en gruppe veninder, der gerne vil have en hyggelig og sjov aften i byen, er filmen absolut et godt bud.

 

filmsiden.dk tildeler Ditte & Louise 4 stjerner ud af 6 mulige.

Om filmsiden.dk

filmsiden.dk drives på hobbyplan og er selvfinansieret - der er derfor ingen indtægter fra reklamer. filmsiden.dk er uafhængig af filmselskaberne og distributionsselskaberne.

 

Har du lyst at være med på holdet, så kontakt mig gerne

filmsiden.dk | filmtrailer.dk

Email: info@filmsiden.dk

Telefon: (+45) 22 25 10 00

filmsiden på sociale medier

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn

© filmsiden.dk | filmtrailer.dk