Menu Luk

Hvorfor burde man se Avengers: Endgame i IMAX?

– Skrevet af Morten Kibsgaard

Avengers: Endgame kan man ikke komme uden om, nok er verdenshistoriens mest ventede film, og det største vi kommer til opleve på det store lærred i lang tid. Det er hvert fald vores holdning. Men vi mener også, at du burde se filmen i IMAX – Men hvorfor?

26% større billedeformat

IMAX i Cinemaxx københavn og Aarhus, er de eneste biografer i Danmark, som giver dig mulighed for, at se Avengers: Endgame i samme billedeformat som den er filmet i.

Hele filmen er nemlig filmet med IMAX-kameraer, som giver et 26% større billedeformat. Det vil sige, at hvis du ser den i en anden biograf, så vil noget af toppen og bunden mangle. Det samme gjord sig gældende for Avengers: Infinity War. Derfor vil vi selvfølgelig anbefale, at du tager turen til Købehavn eller Aarhus, ligegyldigt hvor i landet du bor, for at få det hele med.

En oplevelse udover det sædvanlige

“En oplevelse udover det sædvanlige” er ikke noget vi bare siger sjov. Allerede når du sidder og ser præsentationen af IMAX i biografen, bliver man fuldkommen blæst bagover. Dette er godt hjulpet afsted af lyden, som er fuldkommen fantastisk. 

Når vi hos Filmsiden går i biffen for, at se en stor blockbuster film, så vil vi gerne have følelsen af, at vi oplever noget du ikke kan få der hjemme. Og her er IMAX lyden virkelig en fantastisk ting. For det er aldrig fedt, at høre folk viske lidt i krogende eller sjuske med deres slikposer – så det er virkelig vigtigt, at lyden er høj. Og det må man sige at IMAX lever op til. 

Prøv for eksempel, at se denne video der hjemme, og så prøv at sammenligne med oplevelsen du får i IMAX.

Kæmpe lærred og fantastiske sæder

Lærredets størrelse svarer til 250m2 og så kan du fx bestille plads i deres VIP-sæder, som har ekstra store armlæn og som du kan læne dig godt tilbage i, samt at få benene op. De er placeret i den midterste række i salen.

Allerbagerst kan du sidde i deres Love-Seats, som er to sæder som sidder sammen, så man kun har armlæn i den ene side, men til gengæld, så er der rigtig god plads til et par.

Alle deres alm. sæder, skal dog stadig kaldes luksus-sæder. For der kan du også læne dig lidt tilbage og du har god plads.

Der er selvfølgelig også mulighed for en god handicap-parkering, med en elevator-tur og rampe til bagdøren i biografen.

Avengers: Endgame – Synopsis

Det fjerde kapitel i Avengers-sagaen er kulminationen på en episk historie fortalt over 22 indbyrdes forbundne Marvel-film.
Efter det på gruopvækkende vis lykkedes Thanos at udslette halvdelen af alt liv i universet og tynde voldsomt ud i Avengers’ rækker, må de tilbageværende superhelte indse, hvor skrøbelig vores virkelighed er – og hvilke ofre, der må bringes for at beskytte den – og satse alt i det endelige opgør i Marvel Studios’ storslåede afslutning på 22 film, ”Avengers: Endgame”.

Kevin Feige har produceret ”Avengers: Endgame,” der er instrueret af Anthony og Joe Russo. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Michael Grillo, Trinh Tran, Jon Favreau og Stan Lee er executive producers, og manuskriptet er skrevet af Christopher Markus og Stephen McFeely.