Menu Luk

Er Hopper den fængslede amerikaner?

– Skrevet af Morten Kibsgaard

SPOILER-WARNING

Denne artikel indeholder spoilers fra Stranger Things, Sæson 3. Sørg for at have set denne sæson, hvis du vil undgå afsløringer.

Denne artikel handler reelt set om, om Hopper faktisk stadig er i live. Men det kunne jeg ikke kalde artikelen, for at undgå en stor spoiler. Men udover om Hopper stadig er i live, så vil jeg også komme ind på, om Hopper faktisk også er den fængslede amerikaner. Men for at komme igang, så må vi hellere lige først se på hvad vi faktisk ved.

Hvad ved vi?

Først og fremmest, så får vi etableret nogle forskellige ting igennem både første og tredje sæson, som faktisk kan hjælpe os i søgen om, om Hopper stadig er i live. Og lad os starte i slutningen af første sæson, hvor 11 slår ‘The Demogorgon’ ihjel – eller gør hun nu også det?

Bliver ‘The Demogorgon‘ virkelig slået i hjel her? Jeg er nemlig lidt i tvivl, for vi ser at 11 forsvinder i samme scene, men i sæson 2 er hun stadig i live. Hun var blot blevet transporteret tilbage til ‘The Upside Down’, så måske blev The Demogorgon‘ også det. Vi ser hvert fald i slutningen af sæson 3, en mere udviklet og lysere demogorgon, som jeg tror er den samme fra sæson 1, som bare er blevet mere udviklet med tiden, men også af alle de ofringer som den har spist. Det er også i denne scene, hvor vi hører om en fængslet amerikaner. 

I første sæson er der også en scene, hvor Wills lig bliver fundet i en sø. Troede vi. For det vidste sig senere, at være et falsk lig. Men det interessante ved den scene hvor liget bliver fundet, det er selve musikken der bliver spillet indover scenen. Det er nemlig den samme sang som bliver spillet i scenen, hvor 11 læser brevet op fra hendes angivelige afdøde “far”. Det er nemlig Peter Gabriels version af “Heroes”. Det kan dog være lidt svært at høre, da da brevet bliver læst op, er sangen uden tekst. Men vi har tjekket, det er den samme sang.

Nogle vil måske sige, at det er at gå lidt for lang at konkluddere udfra det, at så er Hopper stadig i live, men efter at have analyseret en masse film og serier, så vil jeg klart mene at dette er et såkaldt easter egg for den kommende sæson. For mig at se, at denne sang Stranger Things’ “Fake death”-sang (overs. “falsk død”-sang).

En ting vi får etableret i den nye sæson er, at der er to portalmaskiner. En i Rusland og en under Hawkings Mall. Den i Rusland ser vi åbningscenen af tredje sæson, men som vi aldrig rigtig kommer tilbage til, mens resten af sæsonen handler om den under Hawkings Mall. 

Så udfra disse ting, så synes jeg, at jeg kan finde frem til en mulighed for, hvordan Hopper stadig kan være i live, men også hvorfor han er amerikaneren.

Konklussion

Først en lille opsamling. Vi antager at det er den samme demogorgon, vi antager at “Heroes” er deres “Fake Death”-sang og vi antager at fængslet er i Rusland. Og så ved vi, at der er også er en portalmaskine i Rusland.

Jeg tror, at da “The Demogorgon” blev transporteret tilbage til “The Upside Down”, var det russerne der fandt den igen. De har via deres portalmaskine, fundet den og taget den til fange. Og da Hopper så ud til at være fanget på broen til portalmaskinen, så endte det faktisk med, at da maskinen eksploderer, så blev Hopper og de fire andre der var i rummet transporteret til “The Upside Down”. Her var russerne så også på spil igen. De har nemlig taget dem alle fem til fange. Fire af dem var arbejdere ved portalen i Hawkings, som umiddelbart også snakker russisk. Og det er en af dem, som vi ser blive ofret til “The Demogorgon”.

Måske er det at strække den lidt for langt, at tænke at de 4 arbejdere også blev transporteret til “The Upside Down” og at det er en af dem, som bliver ofret til “The Demogorgon”. Måske hoppede Hopperr bare ind i åbningen i væggen og blev efterfølgende fundet af russerne. Men en ting er ret sikkert på film – hvis du ikke ser dem dø, så er de heller døde.