Menu Luk

Filmsiden er selvfølgelig med på moden og byder Modeugen velkommen

– Skrevet af Mille Lau

Modeugen er over os og i den forbindelse har jeg dykket ned i filmarkivet og fundet nogle film frem, som sætter modens historie på spidsen, samt skildrer nogle af de største designeres liv og eftermæle. 

Coco Avant Chanel (2009)

‘Coco før Chanel’ er filmen om livet før Chanel blev det designikon vi kender i dag. Filmen er fortællingen om hendes tidlige liv og opvækst, samt hvordan hun med sin viljestyrke og vedholdenhed får succes.

Instruktør: Anne Fontaine

Medvirkende: Audrey TautouBenoît PoelvoordeAlessandro NivolaMarie GillainEmmanuelle Devos

Stream: HBO Nordic

Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009)

‘Coco Chanel & Igor Stravinsky’ er filmen som er baseret på rygtet om at de to havde en affære, samme år som den ikoniske parfume Chanel No. 5 blev lanceret.

Instruktør: Jan Kounen

Medvirkende: Mads MikkelsenAnna MouglalisElena MorozovaNatacha LindingerGrigori Manoukov

Stream: Filmstriben

Yves Saint Laurent (2014)

‘Yves Saint Laurent’ er skildringen om den 21-årige fyr som overtager modehuset Dior efter at Christian Dior dør. Dette bliver begyndelsen på at sætte sine egne aftryk i modebranchen, og i begyndelsen af 60’erne åbner han sit eget modehus med hjælp fra sin partner

Instruktør: Jalil Lespert

Medvirkende: Pierre NineyGuillaume GallienneCharlotte Le BonLaura SmetMarie de VillepinNikolai Kinski

Stream: HBO Nordic

Dior and I (2014)

‘Dior and I’ i denne dokumentar skal Raf Simons på kun otte uger overbevise modebranchen om at han er det helt rigtige valg, som chefdesigner i modehuset Dior. På disse otte uger skal han bevise at han kan kreerer en kollektion som afspejler den klassiske dior ekstravangance samtidig med at det viser hvem han er i Haute Couture. Vi følger nøglepersoner i Diorhuset, og ser hvordan man bliver klar til modeopvisningen, som er den alt afgørende deadline.

Instruktør: Frédéric Tcheng

Medvirkende: Christian DiorOmar BerradaRaf SimonsPieter MulierCathy HorynFlorence ChehetMonique Bailly

Stream: C More

The first Monday in May (2016)

‘The first Monday in May’ er dokumentaren om The Met Gala, som er et årligt velgørenhedsbal som er startskuddet til The Metropolitan Museums udstilling, hvert år har denne begivenhed et tema som også afspejler udstillingen.

Instruktør: Andrew Rossi

Medvirkende: Anna WintourAndrew BoltonJohn GallianoKarl LagerfeldJean-Paul Gaultier

Stream: C More

Phantom Thread (2017)

‘Den skjulte tråd’ / ‘Phantom Thread’ handler om kjoledesigner Reynolds Woodcock der en morgen sidder og får sin kaffe, da han opdager den lidt klodsede Alma som servitrice. Han må invitere hende på middag, og det er begyndelsen på en forelskelse som ingen havde set komme. Filmen er fortællingen om hvordan modeverdenen ser ud i 50’erne, og i dette drama får man fortalt historien om hvordan en designer kan føle sig forbandet, hvis ikke kjolerne laver sig selv.

Instruktør: Paul Thomas Anderson

Medvirkende: Vicky KriepsDaniel Day-LewisLesley ManvilleJulie VollonoSue ClarkJoan Brown

Stream: Viaplay

The Model (2016)

‘The Model’ er filmen som viser at medaljen har en bagside, og det ser vi i dette danske drama hvor drømmen om at blive model bliver overskygget af realiteterne for den unge pige Emma, der bliver plantet lige midt i modebranchens navle, Paris. Dette er en film som giver indtryk af hvad det vil sige at være alene i storbyen, og om at lære sig selv at kende på godt og ondt.

Instruktør: Mads Matthiesen

Medvirkende: Maria PalmEd SkreinYvonnick MullerDominic AllburnVirgile BramlyAlexia ChicotChristian Abart

Stream: Netflix

The Dressmaker (2015)

‘The Dressmaker’ handler om den succesrige designer Myrtle, spillet af Kate Winslet, som vender hjem til byen hvor hun er født, for at pleje sin syge mor. Der sker ikke meget i byen indtil Myrtle “Tilly” får sat gang i den, ved at vise byens kvinder hva’ hun kan udrette med nål og tråd.

Instruktør: Jocelyn Moorhouse

Medvirkende: Kate WinsletJudy DavisLiam HemsworthHugo WeavingJulia BlakeShane Bourne

Stream: Netflix

Sex and the city 1 og 2

Selvfølgelig skal vi også have de to Sex and the city film med på listen, for hvem kan undgå at blive en smule misundelig på de smukke blå Manolo’s eller de guldfarvede glitter Louboutin’s, og alt det fantastiske tøj i de fire veninders garderober. Eller når de går til modeshows under New York Fashion Week! 

Sex and the City (2008)

Instruktør: Michael Patrick King

Medvirkende: Sarah Jessica ParkerKim CattrallKristin DavisCynthia Nixon

Stream: HBO Nordic

Sex and the City 2 (2010)

Instruktør: Michael Patrick King

Medvirkende: Sarah Jessica ParkerKim CattrallKristin DavisCynthia Nixon

Stream: Netflix

The Devil Wears Prada (2006)

Sidst men ikke mindst kan man ikke skrive om modefilm uden at nævne The Devil Wears Prada, hvor Meryl Streep skal forestille at være Vogue’s ikoniske chefredaktør Anna Wintour, som får en ny assistent Andrea spillet af Anne Hathaway.

Instruktør: David Frankel

Medvirkende: Meryl StreepAnne HathawayEmily BluntStanley TucciSimon BakerAdrian Grenier

Stream: Viaplay

[TheChamp-FB-Comments]

Mille Lau

Skribent