Menu Luk

Godfather er stadig god for en film og historie

– Skrevet af Ellen-Karin Myklebust

Godfatherfilmen(e) er nu snart ved at være 50 år gamle. 

Den første film, trilogien, er en man sjældent glemmer.

Historien og filmen har fanget mange seere, filmelskere og filmentusiaster.

Det er der mange grunde til.

Ikke blot er det historien, den dygtige filmmager Coppolas filmatisering og de dygtige skuespilleres portræt af karaktererne i filmen.

Godfather I har været nomineret til Oscar i forskellige kategorier, den vandt 3 statuetter, og har også vundet andre priser. Ikke mindst står den for øjeblikket ranket 9.1 på IMDb. Trilogiens film 1 og 2 bliver samme sted ranket som nummer 2 og 3 på listen over de bedste film.

Der findes også en historie om, hvad der skete, mens man filmede. 

Det forlyder instruktøren og manuskriptforfatter Barry Levinson, som en del kender fra Good Morning Vietnam og Rain Man, arbejder på netop det.

Manuskriptet som oprindeligt er skrevet af Andrew Farotte, skulle efter sigende være på den sorte liste. Efter gennemlæsning har Levinson åbenbart set værdien i det og fået lov til at udvikle det. Så nu er det noget, man kan og gerne vil arbejde med.

I forskellige amerikanske medier lyder det, den kommende film har titlen Francis and the Godfather.

Filmen kommer altså til at handle om, det som skete mellem instruktøren Coppola og produceren Robert Evans. Angiveligt var det blandt andet noget med castingen af Marlon Brando og Al Pacino. Den første havde ikke været populær i lang tid. Den anden én dengang ukendt skuespiller. Hvad der ellers er historien, det må vi altså vente på og se filmen for at få med os.

Det er skuespillere som David Gyllenhal og Oscar Isaac der skal medvirke, samt nogle af de allerede kendte og oprindelige.

Man kan nu spørge sig selv, hvilken interessant vinkel og værdi en sådan film måtte have og få.

Ifølge amerikanske medier lader det til, at Coppola selv har fuldstændig tillid til, at det produkt som Levinson vil levere både vil være interessant og have værdi.

Uanset, er man glad for Godfatherfilmene, så vil man sikkert få viden og indsigt i arbejdet bagom skabelsen af mesterværket Godfather.