Menu Luk

Kastanjemanden bliver til en Original Netflix serie

 – Skrevet af Mille Lau

Sidste års krimibestseller Kastanjemanden af Søren Sveistrup bliver nu til en Original Netflix serie. 

Vi kender bla. Søren Sveistrup som manuskriptforfatter til Forbrydelsen som tidligere har lagt landet øde Søndag efter Søndag igennem tre sæsoner. Da Kastanjemanden blev udgivet havde den lidt samme effekt, – den lå højt på hitlisterne både som lydbog, e-bog og paperback i mange uger og måneder. Søren vinder Det Danske Kriminalakademi’s Debutantpris for bogen her i 2019. 

Det bliver derfor også super spændende at følge serien når den bliver en realitet, optagelserne begynder i Danmark i 2020 og produceres i samarbejde med SAM productions, der vil producere serien på dansk, i Danmark, og efterfølgende lancere den ude i verden på Netflix’s platform. 

Romanen er allerede oversat til 28 sprog og udgivet i 50 lande, så med denne serie rammer de virkelig bredt. 

Forfatteren selv fortæller at Netflix havde vist stor interesse for bogen, og at han er sikker på at det er den helt rette scene for bogen at blive filmatiseret til. 

Netflix selv har lagt op til at de med denne serie vil tage Nordic Noir genren til et nyt niveau, så de lægger altså op til at serien bliver lige så hæsblæsende spændende som bogen var. 

Hvis du endnu ikke har læst bogen, så gør dig selv den tjeneste at få det gjort.

Bogens plot:
En blæsende oktobermorgen gør politiet et uhyggeligt fund i en forstad til København. En ung kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af, og over hende hænger en lille kastanjemand. Den unge efterforsker Naia Thulin sættes på sagen sammen med hendes nye makker, den udbrændte Mark Hess. Snart opdager de, at kastanjemanden bærer på et mystisk spor fra en pige, der forsvandt et år tidligere, og som formodes dræbt – socialminister Rosa Hartungs datter.

Premieredatoen er endnu ukendt, men det kommer ikke til at gå ubemærket hen her på Filmsiden.