Menu Luk

Er det mon tilfældigt at der er 6 Infinity stones og 6 originale Avengers?

– Skrevet af Morten Kibsgaard

Jeg er faldet over en teori, som jeg synes var ret interessant.

Teorien starter med spørgsmålet om, er tilfældigt at der både er seks Infinity stones og seks originale Avengers. Så jeg har prøvet at dykke ned i denne teori, for og se om der måske er hold i den.

Seks originale Avengers

For at komme igang med denne teori, så er det nok bedst, hvis jeg lige får etableret hvem jeg snakker om.

Tony Stark a.k.a. Iron Man:

Først og fremmest så er der Tony Stark, også kendt som Iron Man – spillet af Robert Downey Jr..

Tony er intet mindre end et geni. Denne mand er ikke bare hjernen bag Iron Man dragten, han byggede den også selv. Faktisk så opdagede han også et helt nyt grundstof, i sit eget hjemmelavede laboratorium.

Og som man siger på engelsk “He’s the greatest mind of the Avengers.” – “Han er den klogeste af alle Avengers.”

Bruce Banner a.k.a. Hulk:

Den næste figur jeg tager fat på er Bruce Banner, også kendt som Hulk – spillet af Mark Ruffalo.

Faktisk er det nok mest Hulk jeg tager fat i. Hulk er et rent muskuløs monster, der ikke kan matches af nogen andre end Thanos’ råstyrke. Thanos spilles af Josh BrolinDerfor er det ret nemt at sige, at Hulk er den stærkeste og mest powerfulde af alle Avengers.

Thor:

Så er det tid til at tage fat i Thor – spillet af Chris Hemsworth.

Thor er den første Avenger der kommer fra det ydre rum. Det gør vi teknisk set alle sammen, da det jo afhænger af hvis perspektiv man kigger fra. Men set ud fra de andre Avengers, er han den første fra det ydre rum. Samt, efter Odins død, er Thor nu hersker og beskytter over de syv riger i verdensrummet.

Steve Rogers a.k.a. Captain America:

Så er jeg kommet til den første Avenger. Steve Rogers, også kendt som Captain America – spillet af Chris Evans.

Steve er klart væk fra sin egen tid. Han har næsten levet i ethundrede år. Han er vokset op i 1930’erne og 1940’erne, og pludselig finder han sig selv i 2010’erne. Tilbage i hans egen tidsalder, var alle hans venner og hans livs kærlighed Peggy Carter – sidstnævnte spillet af Hayley Atwell. Men de to, nåede aldrig at få deres dans, trods hun stadig var i live, dog meget syg, i den moderne tid vi møder Steve i. 

Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow:

Jeg tror ikke jeg fornærmer nogle, når jeg siger det er tid til den smukke Avenger. Natasha Romanoff, også kendt som Black Widow – spillet af Scarlett Johansson.

Men Natasha er ikke kun smuk, hun er også den vildeste hemmelige agent. Hun har levet hele sit liv med at skulle tilpasse sig sine opgivelser, for at kunne fuldføre en mission. Hun har en dyster fortid, hvor hun blev trænet til at bruge sit køn, til at komme tæt på de onde mennesker hun skulle fælde. Så hun er klart en Avenger, som er ikke rigtig har sin egen virkelighed.

Clint Barton a.k.a. Hawkeye/Ronin:

Så kommer jeg til sjette og den sidste af de originale Avengers. Clint Barton, også kendt som Hawkeye, men som skifter rolle til Ronin i Avengers: Endgame – Clint spilles af Jeremy Renner.

Clint er faktisk den eneste Avenger der har en familie. Han har både en kone og to børn, og sidst vi mødte konen, havde de også et tredje barn på vej. Jeg er ret overbevist om, at hele Clints familie er blevet til støv, efter Thanos’ knips i Avengers: Infinity War. Men skulle man give Clint en helt specifik rolle, blandt de andre Avengers, så er han klart hjertet og sjælen blandt de andre.

Seks Infinity Stones

Nu kan jeg så småt begynde at trække nogle tråde i denne teori. Men jeg skal nok også lige kigge lidt på de seks forskellige sten først.

The Mind Stone:

Denne sten kan kontrollere enhvers hjerne, men samtidig også gøre dig klogere. Med denne sten, kan du manipulere alle til at være på din side. Men du kan også komme til at vide endnu mere end din modstander, så du tænke flere skridt frem end først antaget. Første gang vi støder på denne sten, var i Lokis scepter. Loki bliver spillet af Tom Hiddleston.

The Power Stone:

Denne sten kan gøre dig stærkere end noget andet væsen. Samtidig kan den også absorbere den kraft der er på vej mod dig eller udslette en planet, bare med et slag. Første gang vi støder på denne sten, var da Peter Quill i Guardians of the Galaxy, fandt den på en efterladt planet. Peter Quill bliver spillet Chris Pratt.

The Time Stone:

Denne sten kan kontrollere tiden. Du kan spole tiden både frem eller tilbage. Vi har dog aldrig fået etableret, om den kan påvirke alles tid på en gang, eller om den kun påvirker omgivelserne omkring den. Men jeg antager dog, at stenens ypperste potentiale sagtens kan påvirke alles tid på en gang. Første gang vi støder på denne sten, var i Doctor Strange filmen, hvor den havde plads i The Eye of Agamotto.

The Reality Stone:

Denne sten kan ændre på virkeligheden omkring dig. Den kan lave alt fast materiale om til flydende og omvendt. Men den kan også ændre et helt landskabs udseende. Første gang vi støder på denne sten var i Thor: The Dark World, som pludselig blev fanget inde i Jane Foster, som spilles af Natalie Portman.

The Soul Stone:

Denne sten har adgang til alles sjæle. Den kan tage en sjæl fra dig, eller give dig den tilbage. Uden denne sten havde Thanos aldrig kunne lave sit knips, der gjord at halvdelen af alt liv pludselig blev til støv. Første gang vi støder på denne sten, var i Avengers: Infinity War hvor Thanos tager til Vormir og får at vide af Red Skull, som spilles af Ross Marquand, at han skal ofre hans største kærlighed. Dette viser sig at være hans datter Gamora, som spilles af Zoe Saldana

Hver Avenger repræsentere en sten hver

Nu kan jeg så komme igang med at trække tråde igennem det hele.

For skal man tro på teorien, så viser det sig at hver Infinity Stone, faktisk repræsentere en Avenger hver. Dette er samtidig også grunden til, at lige præcis disse Avengers ikke blev til støv efter Thanos’ knips. Så hvis du ikke allerde nu har gætte hvilken sten der høre til hvem, så får du overblikket her.

Tony Stark – The Mind Stone:

Som jeg skrev om Tony, så er han “The greatest Mind of the Avengers”. Så det er nok ikke en overraskelse, at ifølge teorien, så repræsenterer The Mind Stone – Tony Stark.

Hulk – The Power Stone:

Da Hulk er den stærkeste og den mest powerfulde Avenger, så giver det derfor og rigtig god mening, at ifølge teorien, så repræsenterer The Power Stone – Hulk.

 Thor – The Space Stone:

Som jeg nævnte tidligere, så ud fra de andre Avengers’ perspektiv, så er Thor den eneste fra det ydre rum. Så derfor er det også naturligt, at ifølge teorien, så repræsenterer The Space Stone – Thor.

Steve Rogers – The Time Stone:

Steve er jo den eneste Avenger, som er i en tid, han ikke har hjemme i. Så derfor passer det også perfekt, at ifølge teorien, så repræsenterer The Time Stone – Steve Rogers.

Natasha Romanoff – The Reality Stone:

Jeg har jo skrevet lidt om Natashas fortid, og hvordan hun hele tiden skal tilpasse sig sine omgivelser. Så ud fra det, er det meget passende, at ifølge teorien, så repræsenterer The Reality Stone – Natasha Romanoff.

Clint Barton – The Soul Stone:

Da Clint både er hjertet og sjælen i Avengers gruppen, tilfalder det ret naturligt, at ifølge teorien, så repræsenterer The Soul Stone – Clint Barton.

Konklusion

Jeg er selv ret vild med denne teori. Jeg synes der er rigtig mange ting der gør at denne teori sagtens kan holde vand. Ydermere, er der også en supplerende teori, som har været i omløb længe, om at hver sten har tråde til Thanos’ navn.

T – Tesseract (Space Stone)
H – Hydra (Soul Stone)
A – Aether (Reality Stone)
N – Necklace (Time Stone)
O – Orb (Power Stone)
S – Scepter (Space stone)

De to teorier til sammen, er med til at understrege, ifølge mig, at intet har været overladt til tilfældighederne og hvor gennemtænkt dette filmunivers er. Der har virkelig siddet nogle dygtige mennesker, og udtænkt en fanstisk plan, der bare gøre Marvel Cinematic Univers til det et af de vildeste emner i filmhistorien. Det er spændende og se hvor længe chefen bag det hele – Kevin Feige – har tænkt sig at holde det univers kørende. Men ene ting er sikkert. Vi kan slet ikke vente til Avengers: Endgame.

Din Teori

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre din teori, eller måske bare hvad du synes om denne.

Så skriv en kommentar her inde på siden, eller skriv til os på Facebook. Så kan det være,. at det er din teori jeg tager op næste gang.

[TheChamp-FB-Comments]

Morten Kibsgaard

Udvikler og skribent