Menu Luk

Vi har besøgt

Lynge Drive-in bio

» En oplevelse udover det sædvanlige, der tilbyder
mere end en sofaoplevelse

Introduktion

Adresse: Nymøllevej 5, 3540 Lynge
Bygget: Eksisteret siden 1961
Biografer – skærme: 3 stykker
Hjemmeside: Driveinbio.dk
Anmeldt af: Martin Riis Larsen

Anmeldelse

Efter jeg fandt ud af, at der var en rigtig Drive in Biograf i Danmark, og ikke bare sådan en som er på en p-plads ved fx Bilka, har jeg drøm om at prøve den. Man har i mange film set, hvordan hyggen og stemningen er i sådan en. Jeg husker i hvert fald en scene fra filmen Grease, hvor man fornemmer en rigtig hyggelig stemning i bedste 50ér og 60ér stil.

Flere tanker er løbet igennem mit hoved og mine forventninger var tårnhøje, da jeg havde puttet mine børn i bilen, og kørte til Nordsjælland. Vi have pakket hovedpuder og dyner, købt masser af sodavand og slik til forestillingen – vi var så klar.

Planen var, at vi skulle se filmen “Toy Story 4”, men må indrømme jeg var skeptisk. Ville man kunne se for de andre biler, ville lyden være god – og hvad nu hvis det regnede. Det var jo trods alt en dansk sensommeraften vi have valgt. 

Stedet er en forladt grusgrav i Nordsjælland, og der er 3 kæmpestore skærme. Parkeringspladserne er lavet på den måde, at man med bilen bliver hævet lidt op  på en forhøjning med fronten af bilen. Derved kunne jeg hurtig konstatere, at det med at se, ikke blev noget problem. Skærmene er også oppe i en højde, så man kunne sagtens se uden at blive generet af de andre biler.  

Vi kom i god rigtig god tid, men hurtigt blev der fyldt op af biler i Bio 4. Mange havde også dyner og hovedpuder med. mange brugte bilens bagagerum som en liggesofa – enkelte havde deres hunde med og gik tur inden filmen – total hygge. 

Efterhånden som mørket faldt på, og tiden nærmede sig 20, kom folk tilbage fra kiosken med popcorn og sodavand. Vi indstillede vores FM-radio på den frekvens, som tilhørte Bio 4. 

Det virkede perfekt – vi kunne se og lyden var god – selv om den kom fra vores medbragte radio. Mine børn havde indtaget forsæderne, og jeg var forvist til bagsædet. 

Drive in Bio er i dag Europas største og ligger i naturskønne omgivelser, kun ca. 25 kilometer fra Københavns Centrum. Men slev om der var mange besøgende til de tre forestiller der var på dette tidspunkt, så gled trafikken efter filmen stille og roligt. Der var ingen særlig ventetid.

Da vi var på vej ud, kunne vi se en kø så lang, til den næste forestilling – jeg er fan, det kan noget…..!

Jeg kan kun anbefale at besøge denne biograf, om det så er en familietur eller date, så er det en sjov og anderledes måde at se film på. jeg skal helt sikker besøge Lynge Drive in Bio igen – mine børn elskede det.

Jeg tror ikke Drive in-biografen vil dø i mængden af streamingtjenester  – Drive in Bio kan tilbyder meget mere end en sofaoplevelse og en traditionel biograf.

Jeg giver derfor denne oplevelse 5 ud af 6 stjerner.