Menu Luk

» Alle scener med Benedict Cumberbatch er virkelige gode!

Brexit: The Uncivil War – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Jeg havde slet ikke hørt om denne film, men da jeg så traileren på dagen filmen udkom, blev jeg hurtig nysgerrig. Det skyldes at Benedict Cumberbatch spillede hovedrollen, og han plejer altid og levere en solid præstation.

Benedict skuffer hvert fald ikke i rollen som Dominic Cummings, der, i slutningen af 2015. stod i spidsen for anti-EU kampagnen “Vote Leave, take back control”. Og med den kampagne, samt en masse andet arbejde omme bagved tæppet, lykkedes det ham at få briterne til at stemme ‘Nej’ til EU.

Filmens omdrejningspunkt er hvad der foregik bagved tæppet. Og det starter lidt rodet, men så tager den godt fat. For alle scener herefter med Cumberbatch er virkelig gode! Det er dog en klassisk rolle for ham at spille, for han spiller en ret irriterende mand, som folk ikke rigtig kan lide. Det skyldes at han hele tiden irettesætter folk, kommer med lange og hurtige sætninger, og så har han ikke rigtig nogen situationsfornemmelse. Er det Sherlock serien, Dr. Strange filmen eller Brexit filmen, som jeg snakker om? Ja, der er ikke meget forskel på de roller, dog er der altid lidt anderledes ved dem, der gør det værd at se på. 

Filmen har et umiddelbart godt tempo hele vejen igennem, og filmen er kun halvanden time lang, så den er egentlig ret nem at komme igennem. Men når vi begynder at komme for langt væk fra hovedplottet, taber den lidt momentum. 

Der er også en klassisk britisk humor i, som også gør den sjovt at se, men det virker ikke altid lige passende, og bliver lidt overgjort til tider, så det føles ret karikeret.

Alt i alt, er det en film jeg klart vil anbefale man skal se, men det bliver ikke til den helt store filmoplevelse denne gang.

[TheChamp-FB-Comments]

Brexit: The Uncivil War

Instruktør: Toby Haynes

Medvirkende: Benedict CumberbatchSarah BelcherMalcolm FreemanLucy Russell

Genre: Biography, Drama, History

Spilletid: 1 t. 33 min.

Premiere: 07. januar 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer