Menu Luk

Alt i alt skal denne sæson have fire stjerner hvor hele serien stadig ligger på fem for mig

Cable Girls S5 – Anmeldt af Mille Lau

Anmeldelse

De absolut sidste afsnit af serien, som har givet os så meget igennem fire og en halv sæson. Nu står vi over for den ultimative afslutning og det kan man straks mærke fra første minut. Vi hopper direkte ind hvor vi slap i femte sæson og der er fart over feltet, for der er kun fem afsnit til at nå hvad der skal fortælles i en hel sæson normalt. 

Mange løse ender skal forbindes, og den gør virkelig et godt forsøg på at få dem alle til at mødes. 

Vi har fulgt Lidia, Marga, Carlota, Sara/Oscar i tykt og tyndt, fået fortalt deres historier fra hver en vinkel, og nu skal det endelige slag slås. For hvem kan man stole på når det virkelig gælder og hvem skal man sørge for at holde sig fra. Det er ingen undtagelse i denne sæson at vi selvfølgelig tager fejl af skurken og vennen, for ellers ville der jo slet ikke være en afslutning. 

Det er en svær tid i Spanien, som også bliver skildret i sæson fem, og på baggrund af de valg så er der flere som er endt i saksen. Regimet er efter dem, og det betyder at vores omstillingsdamer endnu engang må være stærkere end vi har set dem før. Men det kan blive enden..! 

Hvis man kan lide spanske serier og er til drama af ægte spansk kaliber, så skal man se Omstillingsdamerne. Og hvis man endnu ikke har stiftet bekendtskab med dem, så kan det kun gå for langsomt på denne regnvejrsdag. De første sæsoner lærer vi dem hver især at kende, og hurtigt bliver båndet imellem stærkere. Her i afslutningen viser det sig også at være endnu stærkere end vi før har set. Så venskabet mellem kvinderne er stærkere end ALT andet. 

Personligt synes jeg skuespillet er gennemført, og rollerne spilles af de bedste karakterer. Selvom det er hovedpersonerne vi lægger mest vægt på, så har nogle af de mindre roller også stærke karakterer. Hvilket for mig er typisk spansk, for man skal ikke overse nogle. 

Også i denne sæson er der god musik som lægger stemningen til mange af de scener hvor man ikke rigtig kan andet end at sluge et ekstra afsnit. Længden på afsnittene er også lidt kortere denne gang hvilket er helt okay. 

Alt i alt skal denne sæson have fire stjerner hvor hele serien stadig ligger på fem for mig.

Og som de selv afslutter med så er serien en hyldest til alle de kvinder som har kæmpet for ligestilling og frihed, hvilket passer perfekt til afslutningen på serien.  

Cable Girls S5

Originaltitel: Las chicas del cable (Spansk)

Instruktør: Antonio Hernández, Carlos Sedes, Gustavo Ron, Manuel Gómez Pereira

Medvirkende:  Blanca SuárezYon GonzálezAna Fernández, Nadia de Santiago, Martiño Rivas, Ana Polvorosa

Skabere: Ramón CamposGema R. NeiraTeresa Fernández-Valdés

Genre: Drama

Episoder: 12

Spilletid: 50 m

Premiere: 3. juli 2020

[Sassy_Social_Share] 

Trailer