Menu Luk

» Jesper Christensen er formidabel - rammer endnu et højdepunkt i hans glorværdige karriere

Før frosten – Anmeldt af Martin Riis Larsen

Handling:

Før frosten udspiller sig i midten af 1800-tallet og følger bonden Jens, der står over for et svært valg. Da høsten slår fejl, må Jens finde en løsning. Familien står nemlig til at sulte i den barske vinter, og hans eneste chance for at sikre sin egen, datteren Signe og hans søsters to sønners overlevelse er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård. Jens’ udspekulerede plan får dog store konsekvenser, og det bliver starten på hans egen moralske deroute.

Det begynder mere eller mindre den søndag morgen i kirken, hvor Jens bliver bedt om at flytte sig en række tilbage i kirken – præsten har ikke den samme respekt mere, da han ikke ejer så meget mere. Hans gamle gård er ikke, hvad den har været. Andre på egnen er bedre til at følge udviklingen

Hvor langt er man villig til at gå, for at rede sin egen værdighed – og sin familie liv ? Hvor meget vil man ofre, for ikke længere at skulle spise grød af skaller og muggent brød ? Hvad sker der den dag, man smager lidt af det søde liv – er man så villig til at gå på kompromis med sig selv, og sine holdninger ? 

Anmeldelse:

Jesper Christensen spiller formidabel godt og meget overbevisende, i rollen som den ludfattige bonde, Jens. Det er så troværdig spillet, at man helt glemmer, hvem han egentlig er, og i hvilken tid vi lever i nu.   

Også Clara Rosager slår virklig godt igennem som datteren Signe.  Hun gør en fantastik præstation i rollen, og har slet ingen problemer med at spille op til Jesper Christensen i hovedrollen. Clara´s udvikling i filmen, gør hende til en meget spændende skuespillerinde, som uden vi uden tvivl for set meget mere til i fremtiden. 

Instruktør Michael Noer og manuskriptforfatter Jesper Fink vil ikke nøjes med at lave en moderne udgave af en Morten Korch fortælling og en klassisk periodefilm. De formår virkelig at vise, hvor barsk hverdagen i 1800 tallet kan være for en fattig bonde, men samtidig vise, at der er ikke den store forskel på datidens og nutiden grådighed. Selv om man er ludfattig, kan man godt være snu – koste hvad det vil.  Filmen har et godt tvist, og en rigtig god historie. Rammerne og skuespillet er meget overbevisende og troværdigt.

Priser:

Det er ikke helt uden grund,  at Michael Noer har modtaget Tokyo International Filmfestivals jurypris for filmen. 

For rollen som Jens, har Jesper Christensnen modtaget to priser – begge best Actoer 2018 ved Tokyo International Filmfestival samt Chicago International Film Festival. 

Det er absolut fortjent – Tillykke Jesper Christensen og Michael Noer.

[TheChamp-FB-Comments]

Før frosten

Instruktør: Michael Noer

Medvirkende: Jesper ChristensenClara RosagerGhita NørbyMagnus KrepperGustav Dyekjær GieseElliott Crosset Hove.

Genre: Drama

Spilletid: 1 t. 44 min.

Premiere: 10. januar 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer