Menu Luk

» Julie Zangenberg som gamer-girl - både sjov og forfriskende

GG Horsens – Anmeldt af Maia Skousen

Anmeldelse:

I serien GG Horsens følger vi Sandra, en rigtig gamer-girl, som trods sine forældres misbilligelse, elsker at gå i posede T-shirts og kaste sig over spil. En dag besøger hun GG Horsens og under arrangementet bliver hun inviteret med til en ”gaming-battle”, hvor hun viser sit talent inden for spillet Counter-strike. Dette provokerer det konkurrerende hold Team Badass og deres leder, Poulsen. Sandra bliver mødt med hån og sexistiske kommentarer, men en af fortidens Badass-medspillere ved navn Henning ser den unge piges potentiale og tilbyder hende en plads på sit eget gamerhold med drengene Kasper, Rasmus og Vlad. Uden at fortælle sine forældre det, tager Sandra imod invitationen og starter sin rejse mod at blive en anerkendt gamer.

Det jeg bedst kan lide ved GG Horsens må være den platte gaming-relaterede humor. Serien er ikke bange for at gøre grin med ”the gaming community” og alle typerne, der hører ind under, om så det er ”loot-junkier”, D&D-fanatikere eller publikum, der fyrer den af til Guitar Hero koncerter. Det er tydeligt, at serien henvender sig til et yngre publikum med alle dens internetreferencer og ”fortnite danse”, men jeg tror, at alle aldre kan nyde hovedkarakterenes charme som gigant-nørder, såvel som den antagonistiske gruppe Badass, hvis medlemmer er ligeså kiksede og ekstreme som de andre.

GG Horsens er fuld af kendte ansigter såsom Andreas Bo, Jonas schmidt, Christian Fuhlendorff, en håndfuld danske youtubere, og mange flere talenter. De er alle med til at sælge deres ofte groteske karakterer, der løfter serien med både humor og energi. På samme tid sætter serien fokus på sexisme mellem kønnene i en mandsdomineret spilleverden. Allerede i første afsnit ser vi Sandra støde på opposition fra både sine forældre og mandlige modspillere, der begge mener, at hun skal blive i sin ”kvinderolle” som dydig jurastuderende, der hellere skulle kunne betjene en vaskemaskine frem for en controller. Heldigt for os seere er Sandra ikke en der følger de sociale spilleregler.

GG Horsens er en ung og frisk serie, der aldrig tager sig selv for højtidelig. Jeg tror mange unge (og nørdede voksne) kommer til at nyde denne letfordøjelige komedieserie, og kan grine over de mange gaming/internet referencer, der ofte popper op. På samme tid har den jo noget på hjerte, og der krydses fingre for at den kan inspirere unge gamer-piger i at forsætte deres spilledrøm lige meget, hvad andre mener. Game on

GG Horsens, Sæson 1

Skaber: Morten Vogt Urup

Medvirkende: Julie ZangenbergAndreas Bo PedersenAlbert Dyrlund Jensen, Morten Münster, Niels Olsen, Christian Fuhlendorff

Genre: Komedie

Længde: 8 episoder – Anmeldt efter 3 episoder

Premiere: 31. august 2019 (Youtube)

[Sassy_Social_Share]

Trailer

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent