Menu Luk

» En fantastisk god parallel parkering

Green Book – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Denne film den slog virkelig benene væk under mig. Først så vidste jeg ikke rigtig hvad jeg skulle tænke, for jeg havde lidt en fordom om, at det bare var endnu en Hollywood-film, som vil vise den racisme der fandt sted tilbage i 60’erne. Og det er det et eller andet sted også – Men den er også meget mere end det.

På et tidspunkt i filmen, ser vi Viggo Mortensens karakter – Tony Lip – lave en parallel parking, som bare sidder lige i skabet. Og da filmen var færdig, sad jeg med følelsen af, at denne film også var en fantastisk god parallel parkering. – Man er lidt forvirret over hvad der foregår i starten, men da den retter op og kommer i mål, kan man ikke andet end at sidde med et stort smil, og være virkelig glad for det færdige resultat.

Det umage par Tony Lip og Dr. Don Shirley, spillet af Mahershala Ali, bliver spillet virkelig fantastisk. Det er alt for sjældent at to så forskellige karakterer, kan røre en så dybt. Man kommer virkelig til at holde af begge personer og til sidst i filmen, kan man ikke lade være med, at have et stort smil over hele ansigtet.

Men det ikke fordi man smiler hele vejen igennem denne film. Den tager også fat på nogle forfærdelige ting. Blandt andet den forskelsbehandling der var, og stadig i en hvis omfang er, mellem store og hvide mennesker. Men denne film behandler emnet ret utraditionelt, så det ikke bliver en skabelon af noget vi har set før.

Man har vendt rollerne lidt om, samtidig med at de er som de altid har været. Tony er chauffør, for en sort mand, hvilket ikke var helt normalt den gang, samt mener han selv, at han er mere “Negro” end Dr. Shirley. Dette mener han ud fra, at han er vokset op i et fattigt område og derfor kender bedre til “deres” kultur. Men det er Dr. Shirley ikke enig, og da man får hans forklaring på hvorfor, får vi også en af de allerbedste scener i denne film.

Der er flere virkelig fantastiske scener jeg kunne pege ud, men jeg vil hellere have at du selv oplever dem. Så for at runde denne anmeldelse af, så vil virkelig anbefale alle at se denne film. Den er rørende og den er spændende, og så er der også noget virkelig fantastisk klaverspil, som virkelig opsluger en.

Så se at komme af sted – for denne film, bliver min allerførste seks-stjernet filmoplevelse for Filmsiden.

[TheChamp-FB-Comments]

Green Book

Instruktør: Peter Farrelly

Medvirkende: Viggo MortensenMahershala AliLinda CardelliniSebastian ManiscalcoDimiter D. Marinov

Genre: Biografi, Komedie, Drama

Spilletid: 2 t. 10 min.

Premiere: 21. februar 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer