Menu Luk

» Billede- og lydside, begge ting er virkelig fantastiske

I Lost My Body – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Sikke en fantastisk historie. Fra første sekund var jeg bare fange af at se denne film. Det skyldes måske også, at jeg synes at traileren så meget interessant ud. En smule abstrakt, men virkelig smuk at se og lytte til. Og det var fuldkommen samme følelse jeg havde, da jeg sad og så filmen.

Filmen handler blandt andet om de helt store og små perspektiver. Hvilket er super godt fortalt i krydsklipningen mellem den levende hånd og den unge knægts oplevelser. Vi kommer ind på emner som ensomhed, tosomhed, kærlighed, menneskelighed, sorg, glæde, savn, håb, skyldfølelse, usikkerhed, og så det helt store spørgmål – “Hvem er jeg?”. Men det kan da godt lyde som lidt af mundfuld. Kan det virkelig godt fortælles uden det bliver for meget og rodet? Ja, det kan man. Helt bestemt. Denne film er nemlig et skoleeksempel på, hvordan man fortæller en historie igennem billeders og musikkens indtryk. Der er skam også replikker, og selvom det er på fransk, som er et sprog jeg ikke taler eller forstår, så forstod jeg hvert et ord den ville fortælle mig. Bevares der er undertekster, men de forklarer ikke alle de ting som står mellem linjerne.

Filmen formåede både at få mig til at grine og gøre mig rørt. Historien om den unge knægt, går direkte ind hos mig, og straks føler jeg, at jeg kender ham, selvom en af handlingerne er, at finde ud af hvem man selv er. Har man prøvet at miste nogen, som denne knægt har prøvet, så kan man sagtens sætte sig ind i den tomhed han føler. Hvad er formålet længere. Hvad skal jeg leve for. Og når man har stillede de spørgsmål til sig selv igennem en del år, samt rendt rundt med denne tomhedsfølelse, så begynder man også til sidst og tænke – Hvem er jeg, hvor hører jeg til. Og det netop det, som filmen prøver at fortælle os igennem den levende hånd, der har mistet sin krop. Men lykkes det så, at finde tilbage til livet?

Slutningen i denne film kan være positiv eller ekstrem tragisk, og jeg vil ikke afsløre hvilken vej den går. Men kan røbe så meget og sige, at jeg blev meget nervøs, da pigen vi møder i filmen, pludselig finder hans walkman oppe på toppen af en bygning.

Det vigtigeste for mig at fremhæve ved denne film, er dens billede- og lydside. Begge ting er virkelig fantastiske, og bare det fortjener den 3 stjerner for. Derudover får den 2 ekstra for den fantastiske historie den fortæller. 5 kæmpe store stjerner herfra.

I Lost My Body

Org. titel: J’ai perdu mon corps

InstruktørJérémy Clapin

MedvirkendeHakim FarisVictoire Du BoisPatrick d’Assumçao

Genre: Animation, Drama     

Spilletid: 1 t. 21 min.

Premiere: 29. november 2019

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Morten Kibsgaard

Udvikler og skribent