Menu Luk

» Havde forventet en flot film med smukke scener - Det fik jeg desværre ikke

IO – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Når man tjekker filmen hos Netflix, står der “Ultra HD 4K”, men jeg kan virkelig ikke finde de scener der skulle være i 4K, da meget af det jeg så, var virkelig grynet. Jeg har selvfølgelig tjekket om det kunne være vores Netflix abonnement den var gal med, men alt var sat korrekt op. Undervejs i filmen, begyndte billede også at hoppe, som om der var noget galt med filmens fps (Frame Per Second – Billeder i sekundet). Jeg havde ellers virkelig forventet en flot film, med smukke scener af en efterladt jord – Men det fik jeg desværre ikke.

Men i filmen møder vi Sam, spillet af Margaret Qualley, som er en af de sidste mennesker på Jorden.

Luften er for giftig til mennesker kan bo på planeten, så Sam bliver nødt til at bære en maske, når hun leder efter ting rund omkring. Men kommer man op i de høje luftlag, kan man faktisk godt trække vejret helt normalt. 

Men man skal altid være på vagt, da vejret hurtigt kan skifte, så luften også bliver giftig, selvom man er højere oppe end de lavt hængende skyer.

Måden Sam holder øje med om luften er giftig på, er ved at have en tændt lanterne hængende ude foran hendes lejr. Flammen skifter nemlig farve til blå, når luften er for giftig.

Vi skal ikke langt ind filmen, før vi ser en luftballon flyve imod Sams lejr. Luftballonen styres af Micah, spillet Anthony Mackie

Forklare vi meget mere, så er der ikke meget tilbage til filmen selv at fortælle. 

Men det er ikke fordi at der er meget mere at forklare. For alt foregår i et sløvt tempo, og når filmen kun varer i halvanden time, så begynder det at blive ret kedeligt.

Da filmen endelig begynder at få lidt mere tempo, er der kun omkring 25 min tilbage. Men alligevel bliver det aldrig rigtig helt spændende, da man aldrig rigtig kommer helt under huden på vores to hovedroller.

Alt i alt, var det en ret skuffende oplevelse. Jeg hvert fald forventet meget mere af denne historie. Så med mindre man er løbet tør for Netflix film eller serie, er det ikke en film jeg vil anbefale at sætte på.

[TheChamp-FB-Comments]

IO

Instruktør: Jonathan Helpert

Medvirkende: Margaret QualleyAnthony MackieDanny HustonTom Payne

Genre: Adventure, Drama 

Spilletid: 1 t. 36 min.

Premiere: 18. januar 2019

Distributør: Netflix

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer