Menu Luk

» Det bliver lidt en film man synes man har set før

Mødregruppen – Anmeldt af Mille Lau

Anmeldelse

Filmen begynder i Hong Kong hvor Line lever en overfladisk jetsettilværelse, med dyrt designertøj, sko og accessories, der skal passe til de dyre velgørenhedsmiddage hun går til, alt imens at hendes mand Bjørn har mest travlt med golf og barnepigen. Rollen som mor bliver for alvor en prøvelse for Line, da hun tager Bjørn på fersk gerning igang med barnepigen. Hun pakker en trolley og sin søn i klapvognen, og kommer med et fly tilbage til Danmark helt alene. 

Men hvor skal Line tage hen? Det bliver hjem til byen Korinth på Fyn, hvor hun er vokset op, men byen og dens beboere byder hende ikke ligefrem hjertelig velkommen hjem. 

Keramikfabrikken som har holdt liv i byen, er lukket, hvilket alt sammen er Bjørns skyld og det har hendes kusine Maja ikke glemt Line for. Så det bliver historien om at skulle slippe den trygge økonomiske husmor rolle fra Hong Kong, og bide i det sure æble da kreditkortene bliver spærret og pengekassen smækket i, fordi hendes mand sidder på magten og ikke vil lade hende slippe uden at give sin søn fra sig. 

Bjørn forsøger igennem filmen at få skovlen under Line, som det viser sig han har villet hele tiden. Så ender det med at mødregruppen fra Korinth vender Line ryggen som hun tidligere har gjort med dem eller står de sammen for at hjælpe hende ? 

I Mødregruppen ser vi nogle store personligheder, som også lægger op til en god dansk komedie, men den bliver desværre langt mere en kliché. Der er nogle sjove fraser imellem, men aldrig helt så man slår sig på lårene af grin, mere blot et træk på smilebåndet i ny og næ. Plottet kunne sagtens være nok til at bære filmen, men det bliver lidt en film man synes man har set før. Rollerne har hver deres udtryk, og de bliver alle bragt fint frem i lyset med hver deres kvaliteter, og i særdeleshed deres svagheder. Denne fremstilling af rollemønsteret giver lidt kant til filmen, som fungerer ret godt. 

Det er en Zentropa produktion, med Charlotte Sachs Bostrup som Instruktør, manuskript af Christina Sederqvist og med mange gode skuespillere og komikere på rollelisten fx. Danica Curcic, Anders W. Bertelsen, Lærke Winther, Marijana Jankovic, Julie Agnete Vang, Martin Buch, Martin Høgsted m.fl. 

[TheChamp-FB-Comments]

Mødregruppen

Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup

Medvirkende: Danica CurcicMarijana JankovicStephanie LeonLærke Winther, Martin Buch

Genre: Komedie

Spilletid: 1 t. 39 min.

Premiere: 7. februar 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Mille Lau

Skribent