Menu Luk

» Feel-good film vil jeg kalde denne film. Den har lette momenter

Otherhood ​- Anmeldt af Ellen-Karin Myklebust

Anmeldelse

Tre veninder beklager sig over, at de ikke har hørt fra deres respektive sønner på en behørig måde til dette års Mors Dag. Efter megen palaver og stærke drikke tager de afsted til New York for at besøge dem. Ubudne vil de ringe på døren og overraske. Netop overrasket bliver sønnerne da også mere eller mindre på den gode måde. Nu begynder den sande relation mellem sønner og mødre at se dagens lys. Dette giver anledning til uheldig og dårlig opførsel både fra mødre og sønners side.

I denne film har vi 5 historiespor at holde styr på. Den ene er relationen mellem veninderne. Den anden er mellem de tre mødre og deres respektive søn. Den tredje er venskabet mellem de tre sønner. Den fjerde er, hvordan den enkelte søns liv er, og hvordan det udvikler sig i løbet af filmen. Den femte er, hvordan det hele bliver samlet og får en slutning.

De tre mødre må jo uden at afsløre for meget sande, det er tid til at lade deres sønner have deres voksne liv. Som mødre til voksne sønner må hver enkelt finde nye og anderledes måder at være mor på. Mødrene og sønnerne må igennem små som lidt større prøvelser. Dog, lige nu vælger mødrene at trænge sig på, trods sønnerne for længst har fløjet fra reden. Dette resulterer i nogle underlige og mærkelige situationer. For eksempel inviterer den ene mor sig selv til sin søns arbejdsrelaterede fest. En anden mor vil gerne have en finger med i spillet om, hvem sønnen skal date og gifte sig med. Den tredje mor bliver frustreret, mere som et lille barn der ikke får sin vilje, da hun ikke kan acceptere grænser, der af en eller anden grund er sat. Sønnerne er på en måde lige så uhøflige, ved at have en attitude der siger: ” Hvad laver du her, mor? Tag hjem, mor!

Det er ikke overraskende, at turen til New York også påvirker mødrenes liv og deres relation hinanden i mellem som veninder. 

Lad os et øjeblik skal se på venskabet mellem sønnerne. Vi forstår, de kender hinanden fra barndommen. Men hvor stærkt deres venskab var og er nu, er uklart, og er ikke entydigt fortalt visuelt eller blot skrevet stærkt ind i historien. Er det venskab, fordi man er bekymret, og sammen leder efter sine mødre, der er svære at lokalisere, da de har været en tur i byen og more sig? Er det venskab, fordi man sidder i samme taxa en aften på vej hjem fra byen? Det ville måske klæde historien, at vise et slags dybere venskab mellem sønnerne.

Sønnernes liv får vi også et slags indblik i. Det ændrer sig hos dem alle efter disse dage med besøg fra deres mødre. Takket være at mødrene også gennemgår en slags forvandling, og på en måde finder et helt andet fodfæste som mor til sin respektive voksne søn.

Til sidst samler filmen alle tråde. Jeg sidder og ved nøjagtig, hvordan det er gået de enkelte karakterer. Det klæder filmen ganske fint. På en måde er det det som karakteriserer filmen.

Feel good film vil jeg kalde denne film. Den har lette momenter. Disse kan dog til tider blive lidt pinlige, da det komiske ikke helt brænder igennem, hvis man spørger denne filmseer. Muligvis er det amerikansk humor, som er svær at sætte sig ind i. Det som kunne gå for at være morsomt, bliver i stedet til akavet og dårlig opførsel hos dem alle.

I min verden sniger denne film sig op på tre stjerner. Filmen igennem var jeg underholdt af alt det skøre, og engageret i mødres kamp og transformation fra motherhood til otherhood.

Otherhood

Instruktør: Cindy Chupack

Medvirkende: Becki NewtonPatricia ArquetteFelicity HuffmanAngela BassettJake Lacy

Genre: Komedie

Spilletid: 1 t. 40 min.

Premiere: 02. august 2019 (Netflix)

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Ellen-Karin Myklebust

Skribent