Menu Luk

» Komedie med kæmpe K, og “CC” er overbevisende i hans skuespil

Undskyld, Norge, Sæson 1 – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

Kan Casper uden Frank? Det spørgsmål er både noget vi som seer sætter spørgsmålstegn ved, men på en måde også serien ‘Undskyld, Norge’. Alle i Norge er åbenbart vilde med ‘Klovn’ og specielt Frank er de helt tosset med. Dog så er det lidt blandet om folk ved hvem Casper er. For nogen er han fuldkommen ukendt, mens for andre er han et ret kendt navn. Men serien prøver at sætte streg under, at Casper er nordens største entertainer. Men grunden til at Casper bliver nødt til at flygte til Norge, er fordi der er en #MeToo-skandale rettet imod ham i Danmark. Så han får tilbudt en plads i ‘Kendisser i vildmarken’ – en version af ‘Alene i vildmarken’, som vi kender her hjemme, bare med kendte mennesker. Men Casper lever i sin egen virkelighed. Og han er fast besluttet og overbevist om, at han skal lave en talkshow. Men tingende går ikke altid lige efter hans hoved.

Men kan Casper så stå på egne ben, fra vores seeres øjnes skyld? Det vil jeg bestemt mene. Dog så skal man lige ind i stilen, for der er virkelig skruet op for tempoet i forhold til ‘Klovn’. Der bliver lavet hurtige klipninger og Casper er hele tiden oppe og køre. Men når man først har fundet sig til rette, så er der virkelig mange gode momenter i serien.

Et af dens helt store fordele er Caspers citater. Ligesom i ‘Klovn’ så kommer der nogle små gode guldkorn, som man let kan komme til at overhøre, men hvis man lægger mærke til dem, så er de virkelig sjove. Bland andet alle de ting som Casper har lært af Obama, og som derved gør ham til nordens Obama, ifølge ham selv. 

Historien er ikke ligefrem velskrevet. Blandet er det lidt billigt sluppet med hvordan Casper formår at slå verdensmesteren i skak, Magnus Carlsen. Men jeg vi nu også sige, at det er ikke for historien man skal se denne serie. Det er en Komedie, med kæmpe K, og faktisk vil jeg sige at “CC” er ret så overbevisende i hans skuespil. Han har både en scene hvor han skal spille pisse stiv, hvor jeg virkelig bliver i tvivl om, om han rent faktisk er fuld i virkeligheden. Men han har også en scene i slutningen af serien, hvor han skal være ret sårbar, og den gik altså rent ind hos mig.

Det svageste i scenen, for mig, er de små interviewindslag der bliver klippet ind her og der, hvor det er Caspers #MeToo-ofre der står frem. Skuespillet og manus er ret overgjort og dårligt leveret, og så er der skuret op på maks. i forhold til hvad Casper har udsat dem for, hvor jeg godt kunne have brugt lidt mere seriøsitet. Det kunne nemlig have skabt en bedre dualisme i serien og derved skabt en sjovere kontrast, i følge mig hvert fald.

Men alt i alt er det skam en ret fin serie. Den er på blot 8 afsnit, som hver har en spilletid på omkring 25 min. Så den vil være rigtig fin til at binge i et langt stræk. Så jeg vil da helt klart anbefale dig at se den. Og hvis du ikke er til ‘Klovn’, så prøv den lige alligevel. 4 stjerner herfra.

Undskyld, Norge, Sæson 1

Medvirkende: Casper Christensen

Genre: Komedie

Længde: 8 episoder

Premiere: 26. august 2019

[Sassy_Social_Share]

Trailer