Menu Luk

» En gang Texas Ranger
ALTID en Texas Ranger

The Highwaymen – Anmeldt af Mille Lau

Anmeldelse:

Vi kender alle historien om Bonnie & Clyde i hovedtræk, og det er også dem vi ser i begyndelsen på denne film. De skal forsøge at befri deres bande som er i fængsel på en fangefarm. Mange tænker nok ikke lige over hvor mange betjente der var efter dem, på deres mordtogt rundt i USA. Flere gange bliver det nævnt at over 1.000 betjente er efter dem. Nogle af dem der var på jagt efter Bonnie & Clyde, får vi fortalt en fin historie om i denne skildring.

Vi bliver introduceret til Frank Hamer, en tidligere Texas Ranger som nu bor i det fine hvide hus med vildsvinet Porky og sin kone Gladys. Gladys er en fin dame med styr på overklassen, med fine sammenkomster for Damernes hjælpekorps og hendes fine nye Ford.

Lee Simmons der arbejder for guvenøren i Texas, kommer på besøg, for at tilbyde en speciel opgave til Hamer. Frank afviser straks opgaven, da han KUN er interesseret i at Texas Rangers bliver genindført. Han hører dog at Bonnie & Clyde har dræbt seks politibetjente under den fangebefrielse, og kan ikke helt slippe opgaven, hvilket fører til at han tager afsted.

Frank kører først hjem forbi sin gamle ven Manny Gault, som er den diametrale modsætning, der lever hos sin datter og barnebarn, og får lidt for meget at drikke. Han har ikke helt kunne kapere at Texas Rangers blev nedlagt. Og da Frank ser hans tilstand vælger han at køre inden han har taget kontakt til ham. Manny har dog set ham, og det bliver for alvor begyndelsen på fortællingen om hvordan de opsporer Bonnie & Clyde.

Kevin Costner spiller rollen som Frank Hamer rigtig godt, og det er lidt sjovt at se ham i den rolle. For selvom det er en jagt efter forbrydere, så skal han her spille på den mere psykologiske del. Motivet, fremgangsmåden og udførelsen – Hvor Woody Harrelson mere er med for at være modsætningen i deres venskab. Men det bliver også genopbygget og udviklet undervejs deres forhold og venskab.

Kathy Bates som spiller Texas’ guvernør, spiller en stor figur i en lille rolle, og hun gør at man kan trække på smilebåndet i ny og næ. For som så mange andre gange i politik, så har hun givet lov til noget uden at ville stå til ansvar hvis det går skidt. Når det går godt står hun forrest og fortæller stolt historien.

Alt i alt en rigtig fin film, som måske lige ligger til den længste side men det er en fin skildring af virkelige hændelser.

[TheChamp-FB-Comments]

The Highwaymen

Instruktør: John Lee Hancock

Medvirkende: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates, John Carroll Lynch, Thomas Mann, Dean Denton

Genre: Krimi, Drama, Biografi

Spilletid: 2 t. 12 min.

Premiere: 29. marts 2019

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer