Menu Luk

» Den mest absurde film vi har set rigtig længe!

The House That Jack Build – Anmeldt af Morten Kibsgaard

Anmeldelse:

The House That Jack Build er blandt andre, skrevet og instrueret af Lars Von Trier, og det kan virkelig mærkes.

Da Filmsiden var inde og se denne film i Zentropas nu nedlukket biograf, var vi så heldige at få et par introducerende ord med på vejen fra Peter Ålbæk Jensen. Han fortalte heldigvis at man godt måtte grine af denne film. For tjekker man genren på IMDB, står der intet om at det skulle være en komedie.

Vi tror nemlig ikke de fleste går ind og forventer en ekstrem sort humoristisk thriller, som denne film faktisk er.

Da filmen blev vist til filmfestivaler, forlød det sig, at der faktisk var folk der forlod biografen midt under filmen pga. ekstremerne. Men det var altså ikke tilfældet da vi var inde og se den.

Filmen er meget ekstrem, både på effekter og dens humør. Bland andet sad vi og grinte højlydt, da en lille knægt fik skudt sit ben fuldkomment i smadre. Det er ekstremt, men man køber det, fordi skuespillet er så godt, at man føler behov for at flygte fra det ekstreme ved at grine. For det er virkelig absurt.

Matt Dillon er virkelig overbevisende i sin rolle som hovedpersonen Jack, som bøvler med rengørings-OCD og trangen til at slå ihjel i ny og næ. Og når man mixer disse to ting, får man en virkelig mærkelig cocktail, af en psykopatisk moder, der efter at have slået en ihjel, bliver nødt til at tjekke gerningsstedet flere gange, for at være sikker på at alt blod er væk. Det resultere i, på et tidspunkt, at vi skal se Jack vandre frem og tilbage til et gerningssted op til flere gange, fordi han hele tiden forestiller sig, at der ligger blod under en stol, bag et billede eller under gulvtæppet. Det er hvert fald ikke noget, vi hos Filmsiden er vant til at se i normal morderisk thriller. Men igen, alt med Lars Von Trier er aldrig normalt.

Alt i alt, er det ganske vellykket film, som virkelig får en til at grine af de mest absurde ting, men som desværre ikke kommer helt i mål, med en meget forvirrende slutning.

Vi glæder os dog til at se den igen, når den kommer på DVD, og vi vil klart anbefale folk, med et hjerte for ekstrem sort komik, at se denne film.

[TheChamp-FB-Comments]

The House That Jack Build

Instruktør: Lars Von Trier

Medvirkende: Matt Damon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Gråbøl

Genre: Thriller, Komedie, Drama

Spilletid: 2 t. 32 min.

Premiere: 29. november 2018

Hvad synes du om filmen? 

[ratingwidget]

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Morten Kibsgaard

Udvikler og skribent