Menu Luk

“Men på trods af den antiklimatiske og haltende afslutning på begivenhederne bød filmen både på gys, spænding og fede små referencer til X-men universet.” 

The New Mutants – Anmeldt af Ida Marie Skou

Anmeldelse

En særpræget sidefortælling til X-men franchisen med et tiltalende mørkt twist.

Gys + mutanter? Ja tak!

Endelig trillede den længe ventede spin-off mutantfilm over lærredet, og efterlod desværre et spor af skuffelse efter sig. Det er der især én afgørende grund til.

Helt bundærligt havde forventningerne fra min side ikke været store, selvom jeg dog var ganske spændt på at se, hvordan man ville dreje en x-men mutant film i en uhyggeligere retning ud over det sædvanlige. Og jeg må sige, at filmen indledtes lovende, og skabte en god mystisk og ildevarslende atmosfære. Alle de rette gyser-elementer var til stede. Som filmen fortsatte, blev der ligeledes opbygget en god historie, og man blev præsenteret for interessante karakterer. Det hele svingende, om man så må sige.

Den unge mutant Dani bliver indlagt til psykiatrisk observation på et afsides hospital efter en traumatisk oplevelse i hendes hjemby. På hospitalet møder hun de fire andre unge mutanter, Rahne, Illyana, Sam og Roberto, der alle er i psykiatrisk behandling for at lære at kontrollere og affinde sig med deres mutantkræfter. På hospitalet bliver mutanterne nøje overvåget og indespærret mod deres vilje. Da Dani bliver en del af gruppen af teenagemutanter, begynder der at ske sære ting på det glædesløse og skumle hospital. Inden længe står mutanterne overfor deres værste mareridt, og oplever grufulde hallucinationer og flashbacks. Snart må de kæmpe for at slippe derfra i live, hvor mutantkræfter og venskaber bliver udfordret til det yderste.

Jeg kan hurtigt komme til den konklusion, at ”The New Mutants” er en god og underholdende film. Det er den helt bestemt. Jeg var meget begejstret for karaktererne og skuespillerne. For selvom et par af mutantkræfterne virkede meget bekendte, og noget man helt sikkert har set før, var karakterernes historier unikke og interessante.

Rahne spilles af Maisie Williams, der er kendt i rollen som Arya Stark i Game of Thrones. Sam spilles af Charlie Heaton, der kan genkendes fra Stranger Things, hvor han besidder rollen som Jonathan Byers. Desuden spilles Illyana af Anya Taylor-Joy, der blandt andet kan ses i rollen som Emma i ”Emma” og Casey Cooke i ”Split”. Roberto spilles af Henry Zaga (Jake i ”Looking for Alaska”), hvor Blu Hunt (Inadu i ”The Originals”) besidder hovedrollen som mutanten Dani. Efter at have set rollelisten for første gang var mine forventninger (som noget af det eneste) høje til skuespillet og karakterene. Lige på dette punkt synes jeg ikke, at filmen skuffede. Jeg var faktisk meget tilfreds med præstationerne, hvor især Charlie Heaton og Anya taylor-Joy gjorde et fænomenalt job efter min mening.

Selve plottet var egentlig også tilfredsstillende, selvom jeg faktisk blev en anelse overrasket over den historie, der blev støbt sammen. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg havde regnet med, at filmen ville handle om. Men jeg havde en eller anden idé i hovedet, som naturligvis har sit grundlag ud fra teasers og trailers, men sådan blev det ikke. For at være ærlig, så synes jeg, at de første trailere til filmen teasede noget helt andet, end det filmen egentlig handler om. Men det kan selvfølgelig også være, at det bare er mig, der har misforstået noget. Nuvel, historien er god alligevel, selvom slutningen var en stor omgang hø – rent ud sagt.

I begyndelsen lægges der op til en rigtig god gyserfilm, hvor der er skabt en perfekt stemning med mystik og en underlæggende ildevarslende tone. Dette synes jeg egentlig fulgte min idé i hovedet meget godt. Men jo længere man kommer hen i filmen, jo mere forudsigelig bliver den. Og det synes jeg bare er sindssygt ærgerligt. Slutningen er noget der minder om en typisk Disney-film, og det ødelægger virkelig troværdigheden og den gode historie for mig. Derfor får filmen tildelt 4 ud af 6 stjerner.

The New Mutants

Instruktør: Josh Boone

Medvirkende: Maisie WilliamsAnya Taylor-JoyCharlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt

Genre: Drama,, mysterium, horror

Spilletid:  1 t 34 m

Premiere: 3. september 2020

[Sassy_Social_Share]

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent