Menu Luk

» En virkelig ægte fortælling, som formår at være spændende

The Red Sea Diving Resort – Anmeldt af Mille Lau

Anmeldelse

Hvad der på overfladen virkede som et idyllisk resort på den sudanske sandstrand, som turisterne tog til, for at opleve de smukke koralrev, var derimod et skalkeskjul for at kunne transportere tusindvis af Etiopiske jøder til Israel. 

En gruppe hemmelige agenter valgte at vie deres liv til at redde en masse mennesker som ikke havde en chance i Etiopien, for de blev udrenset af de etiopiske militser. Israels flåde og flyvevåben var med til at redde tusindvis af flygtninge der ellers ikke ville have overlevet. Da de udryddede hele landsbyer, og grupper der forsøgte at flygte. 

Filmen er en virkelig god skildring, der på godt og ondt viser hvilke udfordringer de stod overfor, samtidig med de valg som skulle træffes i pressede situationer. 

Den skildrer også rigtig fint hvad man er nødt til at ofre undervejs, og i nogle tilfælde kan det både betyde venner og familie. 

Chris Evans er den bærende rolle i filmen, og som altid spiller han sine roller til perfektion. 

Og det klæder ham ret godt med 80’er looket, som om det på en måde er helt naturligt til ham. 

Han har jo en vis helte status med sine tidligere roller, men det gør det kun bedre og mere ægte her, for han er jo en af virkelighedens helte. 

Haley Bennett, Ben Kingsley & Greg Kinnear er også værd at nævne fra rollelisten, da de hver især er med til at give filmen balance. De spiller ligesom i hver deres hjørne af filmen, som giver en god balance fordi de alle tre også er fremtrædne personer. 

Instruktør Gideon Raff som vi kender fra bla. Homeland kommer her med en virkelig ægte fortælling, som han formår at gøre spændende og tro mod tid og sted. Dette gør han rigtig godt, også selvom den ender med at vare mere en to timer, så bliver den på intet tidspunkt kedelig. 

We left no one behind 

The Red Sea Diving Resort

Instruktør: Gideon Raff

Medvirkende: Ben KingsleyGreg KinnearChris EvansMichael Kenneth WilliamsHaley Bennett 

Genre: Drama, Historie, Thriller

Spilletid: 2 t. 09 min.

Premiere: 31. juli 2019

[Sassy_Social_Share] 

Trailer

Mille Lau

Skribent