Avatar på plakaten mange år frem -

– Skrevet af Mille Lau Hansen og Ellen-Karin Myklebust

 

Ventetiden er “SNART” forbi!

I hvert fald er Avatar 2 filmet færdig filmet, lyder det. Fans har ventet og ventet, og så lige ventet lidt mere. Helt præcist 11 år er der gået siden James Cameron lovede os en efterfølger, men som med alt andet Hr. Cameron har en finger med i, er man ikke sikker på noget før i sidste øjeblik. Her er det dog ham selv, som har udmeldt, at Avatar 2 er færdig.

En af grundene til at det tager så lang tid, er ikke blot, at det tager sin tid at filme og pandemien for øjeblikket. Det har også noget at gøre med visionen bag Avatar-filmene. Historien forlyder, Cameron havde tænkt Avatar som en franchise på 5 film. Manuskripterne til de sidste fire film, blev skrevet en gang efter den første film, som jeg forstår. Derefter ville man filme de forskellige scener og dele efter en plan. 

Ikke nok med det – Disney som overtog franchisen, måtte af forskellige grunde også udsætte filmoptagelserne. Som det står nu, så vil Avatar 2 komme i december 2022, Avatar 3 i december 2024, Avatar 4 i december 2026 og Avatar 5 i december 2028.

James Cameron har tidligere udtalt, at der sker en masse følelsesmæssigt imellem Jake og Neytiri i den kommende efterfølger. Når vi igen besøger avatarverdenen, Pandora, er der også sket meget. Vi vil se nogle af de allerede kendte skuespillere som Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver. Der er også løftet sløret for, at Kate Winslet har en rolle i en af kommende film. Men ellers er der ikke kommet meget ud omkring de tanker og retninger, som Cameron har for de efterfølgende film. Så vi må væbne os med tålmodighed og se, hvor det hele bærer hen.

I hvert fald er vi mange der glæder os, og spændt venter på forsættelsen i avataruniverset.