Dansk gyser vinder hovedprisen ’Bedste spillefilm’ i USA

–  af Martin Riis Larsen

Lørdag aften vandt den danske gyserfilm ”FINALE” hovedprisen som ’Best Feature film’ på den amerikanske gyserfilmfestival ’HORROR HOUND Film Festival’ i Cincinnati.

Filmfestivalen finder sted i forbindelse med en af verdens største horror conventions med over 30.000 besøgende. THE HORROR HOUND WEEKEND er et out-of-this-world eldorado for die-hard-horror-fans med Hollywood celebrities-besøg, salg af film merchandising, seminarer og temapaneler om horror emner samt det kæmpestore kostumebal NIGHT TERRORS COSTUME BALL lørdag aften.

Læs Vi har set – Finale Damon Younger stjæler fuldkommen billedet

Instruktøren Søren Juul Petersen var taget hele vejen til Ohio, efter filmen havde fået 5 nomineringer og var overordentlig stolt, da aftens sidste og vigtigste pris tilfaldt ”FINALE” med begrundelsen; FINALE er ’en veltilrettelagt spillefilm med høj produktionsvalue, modige skuespillerpræstationer og ekstra point for ikke at være bange for at trykke pedalen i bund’.

– Jeg er virkelig glad og utrolig stolt over, at vi med FINALE har sat Danmark på landkortet i det internationale horrorfilmmiljø. Og da FINALE er finansieret af Det Danske Filminstitut – og derved de danske skatteborgere – bl.a. med henblik på at åbne nye muligheder for, hvad dansk film formår, ja så har vi nået et vigtigt mål med denne her pris. Danske gyserfilm hører til sjældenhederne, men i og med FINALE vinder hovedprisen her i Cincinnati, så rykkes grænserne for, hvad verden forventer af dansk film i fremtiden. Det er bare så fedt, udtaler Søren Juul Petersen.

FINALE kan streames på TDC/Blockbuster VOD platformen og har siden den skandinaviske premiere den 25. november 2018 startet en international festival tour, hvoraf HORROR HOUND var FINALEs tredje filmfestival.

FINALE skal videre til horrorfilm festivaler i Moskva og Bruxelles i næste måned.

 

[TheChamp-FB-Comments]