Danske Claes Bang skamroses for sin Dracula-rolle på Netflix

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Den 52-årige danske skuespiller Claes Bang er lige nu aktuel i rollen som Dracula i Netflix-serien af samme navn. Og de britiske anmeldere er begejstrede for det stykke skuespil, som Claes Bang leverer i rollen.

– Claes Bang skuffede ikke i rollen som Darcula.
– Hans Dracula er vittig, skandaløs, spændende. Hvis Bond-producerne vil tage til Roger Moore-dagene, så er Bang deres mand, skriver det britiske medie The Telegraph.

The Independent giver serien fire ud af fem stjerner og har samtidig også stor ros til den danske skuespiller.
– Det ser aldrig ud som om, han ikke nyder det. Som alle de bedste værter beroliger han os, samtidig med at han begår mere og mere brutale forbrydelser, siger mediet.

“Dracula”-serien er et samarbejde mellem den britiske tv-station BBC og Netflix.
Claes Bang har været en attraktiv skuespiller i udlandet, siden han i 2017 spillede hovedrollen i Ruben Östlunds “The Square”, der vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes. 

Om Claes Bang, den danske skuespiller som fik international succes med sin hovedrolle i ’The Square’ i 2017, ligefrem er blevet hersker af Helvede, kan vi ikke sige noget om. Men i hvert fald bliver både serien og hans skuespil rost til skyerne i britiske medier.

– Alt, hvad du har brug for, er her, skriver The Guardian, som i sin anmeldelse giver Dracula topkarakteren fem stjerner og kalder den ‘en diabolsk luksus’.

The Independent er også begejstret. Mediet giver serien fire ud af fem stjerner i anmeldelsen og giver Claes Bang rosende ord med på vejen.

Mens “Dracula” havde premiere på BBC i Storbritannien nytårsdag, kan danskerne se den på Netflix fra den 4. januar. Serien har tre afsnit, der hver har spillefilmslængde.