Debutfilmen "Shorta" udtaget til Venedig

– Skrevet af Martin Larsen

Action-dramaet ‘Shorta’ af den debuterende instruktørduo Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid får verdenspremiere i forbindelse med Venedig Filmfestivalen i september. Filmen er udvalgt til sideprogrammet Venice International Film Critics’ Week med fokus på nye talenter.

 

Simon Sears og Jacob Hauberg Lohmann spiller de to centrale roller som betjentene Jens og Mike i 'Shorta', udtaget til kritikerugen under Venedig Filmfestivalen. Dansk premiere er 8. oktober. Foto: Jacob Møller

Venedig Filmfestivalens International Film Critics’ Week, der løber parallelt med hovedfestivalen fra 2. til 12. september, har udtaget det danske action-drama ‘Shorta’ til årets konkurrence. Filmen er instrueret af Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid og produceret af Toolbox Film, og den skal dyste i konkurrencen som en ud af syv debutfilm.

Venedig Filmfestivalens “kritikeruge” er, ligesom Cannes Festivalens Semaine de la Critique, et uafhængigt program med fokus på nye talenter og nye strømninger. Filmene er udvalgt af de italienske filmkritikere.

Ud over kritikerugens egne priser får ‘Shorta’ også chancen for at høste titlen som bedste debutfilm på tværs af hele Venedig Filmfestivalens program.

Tidligere danske film i Venedigs kritikeruge tæller Marie Grahtøs ‘Psykosia’, der deltog sidste år, mens Annika Bergs ‘Team Hurricane’ høstede en pris i konkurrencen i 2017.

Handling

‘Shorta’ følger de to betjente Jens og Mike på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården, da meddelelsen om Talibs død kommer. Hvad der helt nøjagtigt skete med 19-årige Talib Ben Hassi, mens han var i politiets varetægt, henstår i det uvisse. Et utæmmeligt raseri hos de unge i ghettoen fører til oprør og krav om hævn. Pludselig er de to betjente blevet jaget vildt og må slås for deres liv for at komme ud.

Jacob Lohmann, der senest har medvirket i ‘De frivillige’ (2019) og ‘Den tid på året’ (2018), spiller Mike, mens Simon Sears, kendt fra blandt andet DR-serien ‘Herrens veje’ (2017-18) og ‘Vinterbrødre’ (2017), ses i rollen som Jens. Desuden medvirker spillefilmdebutanten Tarek Zayat samt Özlem Saglanmak, Dulfi Al-Jabouri, Arian Kashef, Issa Khattab og Abdelmalik Dhaflaoui.

‘Shorta’ er både instrueret og skrevet af Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid, der hermed begge debuterer som spillefilminstruktører.