Den ternede ninja skifter outfit

– Skrevet af Martin Larsen

I dag skydes nedtællingen i gang til premieren på efterfølgeren til den bedst sælgende danske biograffilm i 35 år! 309 dage er der til den landsækkende biografpremiere torsdag d. 7. oktober 2021 på Anders Matthesens TERNET NINJA 2. Og i den anledning offentliggøres i dag det første still fra den nye film, der viser, hvordan vores alle sammens flabede og handlekraftige ternede ninja kommer til at se ud.

Historien i TERNET NINJA 2

Ternet Ninja vender tilbage – i et nyt hylster. Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med – og selvfølgelig Askes (uundværlige) onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.

Et enestående dansk filmfænomen

Da TERNET NINJA fik biografpremiere 1. juledag 2018, tog den Danmark med storm og smadrede alle billetsalgsrekorder. Alene på premieredagen solgte den 52.000 billetter, og da den var færdig i biograferne havde den rundet 950.000 solgte billetter og havde solgte flere biografbilletter end nogen anden dansk film siden Op på fars hat i 1985 (953.743 billetter). Filmen nåede langt ud over det almindelige familiepublikum og fik fat på biografgængere i alle tænkelige aldre og befolkningsgrupper. 

Anders Matthesen’s ´Ternet Ninja´ slår alle rekorder – igen!

Filmen er samtidig den bedst omsættende danske biograffilm nogensinde og er ligeledes belønnet med flere Robert-priser og Bodil-nomineringer. De to bøger bag begge film er blevet bestsellere i Gyldendals hænder, har nu rundet et samlet salg på over 200.000 eksemplarer, og den første bog har modtaget Orlaprisen.    

Ternet Ninja – Nu i top 10

Holdet bag

Som i den første film er det Anders Matthesen selv, der har skrevet manuskriptet og instruerer TERNET NINJA 2 sammen med Thorbjørn Christoffersen. Anders Matthesen tager sig også af at indtale alle filmens stemmer med undtagelse af rollen som Aske, der indtales af Louis Næss-Schmidt og Jessica, der indtales af Emma Sehested Høegh. Filmens producere er Trine Heidegaard og Anders Mastrup samt Cemille Matthesen som Executive Producer. Filmen er produceret af A. Film Production A/S, Sudoku ApS og Pop Up Production ApS.