Disney+ fik 10 millioner abonnenter den første dag

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Disney slog dørene op for sin streamingtjeneste 12. november – og selv om succes var forventet, så overgik tjenesten alligevel alle analytikernes forventninger.

Disney har meddelt, at mere end ti millioner mennesker har tegnet abonnement i tjenesten første døgn, og at 3,2 millioner mennesker har hentet Disney+ appen – nok til at gøre appen til den mest downloadede på App Store.

Mere end to millioner mennesker så det første afsnit af Star Wars-serien The Mandalorian på åbningsdagen, meddeles det også. Serien har desuden fået rasende gode anmeldelser over hele linjen.

For at perspektivere, så forventede analytikere, at Disney kunne skrabe mellem 10 og 18 millioner abonnenter sammen det første år. Tjenesten har klaret halvdelen på bare 24 timer. Tal der er endnu mere imponerende i betragtning af, at tjenesten udelukkende er åben for indbyggere i USA, Canada og Holland.

Når det er sagt, så er der dog stadig langt op til konkurrenten Netflix. Ifølge de seneste tal har Netflix mere end 159 millioner abonnenter. Det er dog på verdensplan – og Netflix er ude på samtlige store markeder i modsætning til Disney.

Disney+ åbnes op for brugere i England, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien og – muligvis – flere europæiske lande den 31. marts 2020.​