Disney vælger anderledes form for premiere til Mulan.

– Skrevet af Ellen-Karin Myklebust      

Filmen er, som nyheder fra USA siger, planlagt til at have premiere på Disneys egen streamingtjeneste Disney Plus der allerede tæller over 60.5 millioner abonnenter på verdensplan.

Bob Chapek, CEO i Disney, siger, at Mulan vil kunne ses som premiere den 4. september 2020 via streamingtjenesten for et beløb på 29.99 amerikanske dollars. Man kalder det premiere access.  Det er rundt regnet ca. 190 danske kroner.  Om det bliver sådan i Danmark, ved man ikke endnu.  

Samtidig siger han, denne type for premiere er noget de skal lære af, da det er en slags en gangs hændelse. Hvilket betyder, det ikke nødvendigvis er en ny forretningsmodel man skal vænne sig til. Det er noget man kikker på. De erfaringer man høster i denne coronatid ved at gøre det på denne måde, vil man evaluere, og se videre på med hensyn til hvordan og hvorledes.     

Der er altså ikke alle lande, der har streamingtjenesten Disney Plus. Så visse lande vil kunne vise Mulan i biograferne. 

Disney Picture Danmark har endnu ikke meddelt eller kommenteret, hvordan det bliver netop her Danmark.  

Så vi venter spændt på om Mulan her kan ses i biograferne eller på direkte VOD fra den 15. september, når streamingtjensten lanceres. 

InstruktørNiki Caro

MedvirkendeJet LiYifei LiuDonnie YenLi GongJason Scott Lee