DRUK bliver nu tilgængelig for alle danskere

Årets største danske filmsucces og Oscar kandidat DRUK bliver nu tilgængelig for alle danskere.

For under en uge siden blev Thomas Vinterbergs DRUK den helt store vinder ved årets European Film Awards hvor filmen ryddede bordet som årets bedste film, bedste instruktør, bedste manuskript og Mads Mikkelsen blev kåret som bedste mandlige skuespiler. Fra i dag kan filmen købes hos de digitale filmtjenester som Blockbuster, iTunes, Viaplay og Google Play og ses derhjemme.

Frigivelsen af DRUK til de digitale tjenester bliver dermed fremrykket endnu en uge af Nordisk Film Distribution, som indtil i dag var planlagt til udgivelse den 25. december.

Filmen “Druk” vinder stort ved European Film Awards

”nedlukningen af Danmark og dermed muligheden for at se DRUK i biografen, har gjort at vi har besluttet at fremrykke den digitale udgivelse af DRUK til i dag. Vi er glade for at alle danskere får mulighed for købe filmen digitalt og se den hjemme i sofaen med familie og venner allerede nu”, udtaler Jesper Dahlgaard, Nordic Head of Digital Sales i Nordisk Film.

Vi har set – Druk

Frem til nedlukningen af de danske biografer nåede DRUK at blive set af mere end 800.000 danskere. Forventningen hos Nordisk Film er at filmen også kommer til at slå salgsrekorder digitalt, når DRUK nu fremrykkes som en ’tidlig julegave’ til alle dem der ikke nåede at se filmen i biografen og til dem der bare vil se Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe endnu engang.

Handling

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.