Få overblikket her - denne uges filmpremiere uge 14

Robert Redford som bankrøver, balletdrømme, Ungkarl i en mennesketom verden, Stephen King gys og tænk hvis man var en superhelt..

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

 • Western Arabs
 • Dokumentaren ‘Western Arabs’ handler om den dansk-palæstinensiske instruktør Omar Shargawi, som vender kameraet mod sig selv.Shargawi er opvokset mellem to kulturer i et hjem fyldt med kærlighed, men hvor vold og aggression ofte har været et middel til at løse problemer. Filmen kaster sig over en skånselsløs undersøgelse af instruktørens intense forhold til sin far og et opgør med de traumer og den splittelse, faren har givet videre.

 • Den sidste gentleman
 • Filmen ‘Den sidste gentleman’ fortæller den autentiske historie om bankrøveren Forrest Tucker, der nåede at have en imponerende lang kriminel karriere.En ældre, velklædt og bevæbnet herre går en solrig dag i Texas ind i en bank og beder pænt om pengene. Det samme sker efterfølgende i flere pengeinstitutioner, og snart bliver den lokale ordensmagt klar over, at de har med en erfaren senior-bankrøver at gøre.  En menneskejagt går i gang, alt imens deres eftersøgte selv begynder at søge ny mening med livet. Tucker er nemlig på vej til at begå et sidste kup for endegyldigt at stoppe og i stedet forfølge kærligheden til den jævnaldrende Jewell. 

 • Girl
 • Filmen ‘Girl’ handler om Lara, som er fast besluttet på at blive professionel ballerina. Lara får støtte af sin far, og hun kaster sig ind i det med liv og sjæl på en ny skole. Men danseren mødes af modstand, idet hun er født med en drengekrop, hvilket ikke passer ind i rollen som ballerina og i balletmiljøet.Dramaet vandt 5 priser til Cannes Filmfestival 2018, bl.a. til instruktør Lukas Dhont og hovedrolleindehaveren Victor Polster. Det er desuden deres begge spillefilmsdebut, som henholdsvis instruktør og skuespiller.

 • In My Room
 • Filmen ‘In My Room’ handler om ungkarlen Armin, som lever et sløset liv uden ambitioner. Armin er den type, der i sit arbejde som tv-fotograf ødelægger reportagen fra et vigtigt politisk møde ved at trykke tænd/sluk på de forkerte tidspunkter.Den unge mand er desuden lidt for tilbagelænet og kan ikke gennemføre selv en sikker scoring af en yngre pige.Men en dag vågner Armin – helt uden forklaring – op til en tilsyneladende mennesketom verden.

 • Pet Sematary
 • Gyserfilmen ‘Pet Sematary’ er en filmatisering af Stephen Kings roman ‘Dyrekirkegården’ fra 1983. Fortællingen handler om en familie, der flytter ind i et nyt hus ved siden af en dyrekirkegård. Men alt er ikke hvad det ser ud til…Forfatterens værker har i den seneste tid opnået stor popularitet med flere spillefilm baseret på hans bøger, som It og The Dark Tower. Denne fortælling blev også filmatiseret af Mary Lambert i 1989 under titlen ‘Ondskabens kirkegård’.

 • Shazam!
 • Superheltefilmen ‘Shazam!’ handler om den unge Billy Batson, der i flere år har ledt efter sin forsvundne mor, og ender i en ny plejefamilie, hvor han møder superhelte-nørden Freddy, som han hurtigt får et tæt bånd med.En dag i metroen bliver Billy ret tilfældigt udvalgt til verdens frelser, da en troldmand vælger at give den 14-årige dreng superheltekræfter, når han siger ordet “Shazam”.I en helt ny krop og med uanede kræfter har Billy nu et kæmpe ansvar på sine skuldre, især da superskurken Dr. Sivana pludselig dukker op. Sammen med Freddy må han nu finde ud af, hvordan han bliver en rigtig superhelt og redder verden.

 • Tårnet
 • Den franske animationsfilm ‘Tårnet’ handler om den 11-årige palæstinensiske pige Wardi, som bor med hele sin familie i den flygtningelejr, hvor hun er født og opvokset.Wardis oldefar Sidi var en af de første, der flyttede ind i lejren efter at være blevet fordrevet fra sit hjemland i 1948. En dag giver Sidi nøglen til sit barndomshjem til Wardi. Den unge pige antager nu, at oldefaren har mistet alt håb om at vende hjem. Hun begynder derfor at lede efter sin oldefars tabte håb i flygtningelejren, hvor hun samler familiens minder.

[TheChamp-FB-Comments]