Film om Flemming 'Bamse' Jørgensen på vej

Anders W. Berthelsen, Johanne Louise Schmidt og Henrik Ruben Genz Kreditering Jens Juncker-Jensen. Nimbus Film.

Henrik Ruben Genz instruerer feelgood-dramaet BAMSE med Anders W. Berthelsen i titelrollen og Johanne Louise Schmidt, Lars Ranthe, Henrik Birch, Charlotte Bøving, Johannes Nymark, Signe Egholm Olsen og Brian Lykke m.fl. i de øvrige centrale roller.

Nimbus Film, UpperCut Media, Ja Film og Nordisk Film Distribution kan i dag offentliggøre et nyt dansk filmdrama om ét af Danmarks store danske musikkoryfæer. Aarhusianske Flemming Bamse Jørgensen får sin helt egen spillefilm med BAMSE, instrueret af Henrik Ruben Genz, skrevet af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz, med Anders W. Berthelsen i titelrollen og Johanne Louise Schmidt som hans kone Käte. Filmen starter optagelser i dag i Aarhus, og der er forventet dansk biografpremiere 12. januar 2023.

Et af de største danske musiknavne nogensinde

Flemming Bamse Jørgensen står i dag som et af de største danske musiknavne nogensinde. Han blev 63 år og var en del af den danske musikscene i over 35 år. Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt Det Danske Melodi Grand Prix i 1980 med nummeret ”Tænker altid på dig”. Hans musikalske arv tæller store hits som ”Vimmersvej”, ”I en lille båd der gynger”, ”Jeg har kun tre tænder”, ”Jeg elsker kun dig” og Hvorfor går Louise til bal?” Han har solgt over 3,5 mio. albums og døde i 2011, hvor han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

Historien i BAMSE
BAMSE er historien om den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”. Bag det store smil og smækbukserne gemmer der sig imidlertid en stærk og rørende fortælling om en søns livslange stræben efter sin fars anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen har oprindeligt 11 søskende, men bliver som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, der ikke kan få børn. Faren ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til hans utilfredshed bliver Flemming frontmand i Bamses Venner. Succesen er enorm, men Flemming får ikke sin fars anerkendelse og føler sig stadig mere splittet mellem at være Flemming og Bamse. BAMSE er et varmt og menneskeligt feel-good-drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans rørende livshistorie.

Anders W. Berthelsen i sit livs rolle
Det er lykkedes Nimbus Film at få Anders W. Berthelsen ombord i titelrollen som Flemming Bamse Jørgensen. Han har været én af landets mest populære og succesfulde filmskuespillere gennem de seneste 25 år, hvor nogle af højdepunkterne er gennembrudsrollen i Søren Kragh Jacobsens Mifunes sidste sang, megasuccesen Italiensk for begyndere, thrilleren Kongekabale, dramaet Drømmen og Klassefesten-trilogien samt store DR1-succeser som Taxa, Krøniken og Forbrydelsen. Senest har han haft roller i bl.a. Ditte og Louise, Ser du månen, DanielMødregruppen, TV 2-serien DNA og den kommende Alle for fire, og han har netop afsluttet optagelserne til sin egen instruktørdebut, komedien Lykkelige omstændigheder.

Fakta om Flemming Bamse Jørgensen

Flemming Bamse Duun Jørgensen (født 7. februar 1947 i Randers, død 1. januar 2011 i Egå), bedre kendt som Bamse, var en dansk popsanger og skuespiller, bedst kendt som forsanger i musikgruppen Bamses Venner. Bamse var en del af den danske musikscene i over 35 år og har solgt mere end 3,5 millioner album. Han optrådte lejlighedsvis som skuespiller og modtog i 1986 en Robert for årets mandlige birolle for sin medvirken i film.

Bamse fik sit gennembrud ved et tilfælde midt i 1960’erne da pigtrådsorkesteret Les Marques (senere: Lee Perkings) manglede en bassist. I 1972 dannedes Bamses Venner, der pladedebuterede året efter med singlen blodtud. I 1975 udkom LP’en der slet og ret hed Bamses Venner med gennembrudshittet Vimmersvej. Samme år hittede Bamses venner med Rend og Hop og Tårer taler sandt 

I 1980 deltog Bamses Venner i Dansk Melodi Grand Prix med nummeret Tænker altid på dig, som fik en 14. plads ved Eurovision Song Contest samme år. Bamses Venner havde op gennem 1980’erne flere store hits, bl.a. Hvorfor går Louise til balHaløjsa Juhu og Jeg elsker kun dig.

Da den daværende forsanger ikke måtte deltage ved et spillejob på Klub Top Ten i Hamborg for sin kæreste, overtog Bamse mikrofonen som forsanger, hvor de optrådte med danske undersættelser af amerikanske rock-numre.