Film om mødre, du kan se i anledning af Mors dag

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Den anden søndag i maj er traditionen tro mors dag, og det er en god anledning til at kaste sig over film, der fejrer mødre og moderskabet. Her får du vores bud….

Mamma Mia! (2008)

Meryl Streep står i spidsen for en stjernerække af anerkendte skuespillere i filmatiseringen af den utroligt populære musical ‘Mamma Mia!’, som er blevet set af mere end 30 millioner mennesker over hele verden i over 160 byer.

‘Mamma Mia!’ er historien om den selvstændige, enlige mor Donna (Meryl Streep), som ejer et lille hotel på en idyllisk græsk ø og hendes livsglade datter Sophie (Amanda Seyfried), som hun har opdraget alene og nu skal forsøge at give slip på.

Til Sophies bryllup har Donna inviteret to af sine ligefremme veninder Rosie (Julie Walters) og den rige og flere gange fraskilte Tanya (Christine Baranski) – fra sit tidligere backingband Donna and the Dynamos.

Men Sophie mangler en far, der kan føre hende op ad kirkegulvet, så hun har i al hemmelighed inviteret tre andre gæster, alle mænd fra Donnas fortid, tilbage til det Middelhavs paradis, de besøgte 20 år tidligere.

I løbet af 24 kaotiske og magiske timer vil ny kærlighed blomstre og gamle romancer blusse op igen på denne frodige ø af muligheder.

The Piano (1983)

Det historiske dama ‘The Piano’ handler om en enke, der sendes til New Zealand sammen med sin datter og sit klaver for at indgå i et arrangeret ægteskab.

Skotske Ada bortgiftes i 1850’erne til en mand i New Zealand, som ikke forstår hendes passion for klaveret. Men det gør naboen!

Det arrangerede ægteskab er uden passion, og Ada, der har valgt at være stum, kaster istedet sin lidenskab på en anden.

Hun er kun lykkelig, når hun kan udtrykke sig gennem sit klaver, og da det bliver taget fra hende, må hun indgå en handel for at få lov til at spille. 

All Inclusive(2014)

‘All Inclusive’ er en komedie om de to søstre, Ditte og Sigrid, der rejser til Malta sammen med deres mor, Lise, for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise har svært ved at komme i stemning, da hun netop er blevet forladt af pigernes far og i det hele taget oplever en lille livskrise. 

Ditte og Sigrid er som dag og nat og er derfor også fuldstændigt uenige om, hvordan man glatter tingene ud. Mens den fornuftige Ingrid forsøger at skabe ro og hygge i den lille familie, hyrer Ditte en lokal bartender til at flirte uskyldigt med moren. Inden længe opstår der dog ægte følelser mellem den modne kvinde og hendes sydlandske bejler, og så er det jo ikke så heldigt, at Ditte også har været i seng med selvsamme mand.

Masse Mor (Serial Mom) (1994)

Hos Beverly og Eugene oser det af familiær hygge og idyl. 
Eugene er succesrig tandlæge, ungerne er et par uproblematiske teenager og Beverly selv er lidt af en supermor. Altid glad sender hun mand og børn af sted om morgenen, hun holder sit hjem skinnende rent, hun bager, sylter og er fabelagtig i et køkken, hun er en kærlig hustru og omsorgsfuld mor, som vil gøre alt for at sikre sin families lykke. 

Men under hendes glade og tilfredse overflade, lurer en mængde hemmeligheder. 
Rigtig beskidte små hemmeligheder. For eksempel om sønnens lærer, der vil have ham til skolepsykolog. Eller datterens kæreste, der svigtede hende. Eller Eugenes patient, der var utilfreds med en plombe.. Eller.. eller..

Mother's Day (2016)

I den romantiske komedie ‘Mother’s Day’ knyttes tre generationer sammen på Mors dag. Sandy er alenemoren, der forsøger at få gang i karrieren hos en feteret tv-vært, mens hun pludseligt står overfor en spirrende romance med Bradley, der også opdrager sine døtre alene.

Jesse er karrierekvinden, der aldrig ser sine forældre – indtil de en dag dukker uanmeldt op i hendes lejlighed. Og sidst er der Kristin, der blev bortadopteret som barn og nu opsøger sin biologiske mor, tv-værtinden Miranda.

The Perfect Man (2016)

Teenageren Holly Hamilton er træt af at skulle flytte, hver gang hendes mor, Jean, går fra endnu en uduelig fyr. Jean er ikke god til at finde mr. Right, så for at styrke sin mors selvtillid, udtænker Holly en plan: En hemmelige beundrer, der ganske vist er fri fantasi, men som kan kurtisere Jean.

Men efterhånden som ”forholdet” udvikler sig, bliver Holly nødt til at fremskaffe en bejler. Hun låner en af sine venners onkel, den charmerende Ben, der lykkeligt uvidende bliver afsender af e-mails, beskeder og gaver.

Det holder bare ikke i længden og snart har Holly alt for travlt med at narre Jean, Ben og måske mest sig selv.

Forræderne (1983)

‘Because I Said So’ handler om Daphne Wilder, der er en enlig mor, hvis kærlighed ikke kender nogen grænser.

Selvom hun er single, er det lykkedes hende at opfostre tre fantastiske piger: den klodsede, men yndige Milly, den stabile psykolog Maggie og den sexede Mae.

Det eneste problem er dog, at pigerne er godt og grundigt trætte af deres mors overbeskyttende facon, og da hun indrykker en kontaktannonce på Millys vegne, er deres tålmodighed opbrugt.

Freaky Friday (2003)

Tess og Anna Coleman er mor og datter. De har et ret anstrengt forhold til hinanden, de kan ikke forstå hendes andens liv. Anna bliver drillet på groveste vis af Dottie Robertson, som Annas mor, Tess, tror er en lille englebasse, og får derfor ballade pga. hende. Anna kan ikke forstå sin mors arbejde, hun mener det er et rigtig let arbejde, og kan ikke forstå hvorfor hun er så stresset. Så til en familiemiddag på en kinesisk restaurant begynder de at skændes udenvidere, derfor en kinesisk dame med en spåkage. De går hver til sit og læser deres spådom højt. Næste dag vågner Tess op i Annas krop og Anna op i Tess krop. De beslutter sig for at Tess går i skole i Annas krop og Anna i Tess krop… opfører sig helt flippet. Og det kan kun gå galt da Tess har en kæreste, Ryan, og Anna forelskelse, Jake, beslutter sig for, at gå til næste level.

Stepmom (1998)

Jackie og Lukes to børn skal vænne sig til, at far og mor er blevet skilt. En helt ny kvinde har nu indtaget mors plads – den succesrige fotograf Isabel. Hun gør alt for at få de to børn til at føle sig godt tilpas, men ekskonen Jackie mener, at Isabel er en ren katastrofe som stedmor. Forholdet mellem de to bliver ikke nemmere, da Jackie en dag får at vide, at hun har kræft – måske dødelig. Kan de to kvinder trods alt blive venner og lære at leve med hinanden?