Filmfestivaler rammer Fyn

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

I uge 35 – sidste uge i august bliver der rig mulighed for at se en masse film og kortfilm.

Odense International Film Festival

Odense International Film Festival blev første gang afholdt i 1975, og er i dag OFF er i dag Oscar-kvalificerende kortfilmfestival og samtidig også landets ældste filmfestival. ”Expect the unexpected” – År på år forvandles Brandts Klædefabrik i Odense Centrum til en magisk oplevelse for byens borgere og alle andre interesserede. Store som små vil i en hel uge blive inviteret ind til oplevelser, som pirrer hele det følelsesmæssige spektrum.

OFF hylder kortfilmen som medie og kunst, og frem for alt alle de kreative individer, der lægger deres sjæl deri. Op til festivalen modtager vi mere end 2.500 kortfilm fra både ind- og udland, som bliver set af vores nøje udvalgte selektionsjury, der med kyndig hånd udvælger de bedste. Under festivalugen vises disse udvalgte film i programmer á fem til otte små film, og programmerne varer i alt op til to timer. Hvis filmskaberne er på festivalen, vil de være tilstede under visningerne til at fortælle om deres film og besvare spørgsmål fra publikum. 

I alt 3.264 kortfilm er indsendt til OFF19, og Filmene kommer fra 39 lande fordelt over hele kloden – blandt andet Andorra, Venezuela, Nepal og Taiwan. 

på OFF inddelses konkurrencefilmene i 5 grupper. Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen, Ungdomskonkurrencen samt Dokumentarkonkurrencen. De 121 udvalgte konkurrencefilm varer i alt 31 timer

De fem konkurrencer bedømmes af en kyndig jury bestående af 3 professionelle filmskabere, kritikere eller kunstnere. 

Hvert år indgår OFF et kreativt samarbejde med en eller flere kunstnere, filmskabere eller branchekendere; et samarbejde, der er med til at udstikke den kunstneriske retning for årets festival. I 2019 påhviler titlen som kunstnerisk profil skuespiller og instruktør Marijana Jankovic.

Læs mere om Odense Filmfestival og se programmet på deres hjemmeside – filmfestival.dk

OFF løber af stablen man. 26. aug. 2019 – søn. 1. sep. 2019

SVEND – Hele Danmarks Filmpris!

SVEND Prisen uddeles i år for 15. gang, men har eksisteret i forskellige formater, men adskiller sig fra andre filmpriser ved at være Danmarks største publikumsbestemte filmpris. Så det er de danske biografgæster, der bestemmer, hvem der løber afsted med årets priser. 

Udover selve prisuddelingen består SVEND også af en filmfestival, der ligeledes finder sted i Svendborg. Hvert år sætter vi fokus på en udvalgt filmpersonlighed, der hyldes med en hæderspris, når de øvrige priser uddeles på Torvet.

I år har SVEND valgt at hylde Bille August for hans imponerende filmkatalog og en del af programmet for filmfestivalen er bygget op omkring hans film. Bl.a. viser vi Marie Krøyer og Lykke-Per under åben himmel og Pelle Erobreren On Location på Forsorgsmuseet. 

SVEND er også for børn og unge og i år har vi dedikeret en hel weekend til børneaktiviteter og udviklet et helt nyt læringsprogram, kaldet SVEND Film:Lab. Du kan se det fulde program her: svendfilmfest.dk

SVEND løber af stablen tir. 27. aug. 2019 – søn. 1. sep. 2019