Elf (2003)

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Elf

Er du til humor og vaskeægte juleromance, så leverer Elf fra 2003 begge dele og endda også et julemirakel eller to. Will Ferrell, der spiller hovedrollen som menneske/alfen Buddy leverer en fantastisk og – som altid – hylende morsom præstation.

Julen handler om kærlighed, familie og glæden ved at give. Og i Elf får man det hele. Filmen handler om mennesket Buddy, der er opfostret på Nordpolen og opdraget som en af julemandens små hjælpere. Han opdager, hvor han kommer fra og tager tilbage til New York for at finde sin far og så er juleeventyret skudt i gang.

Buddy tager til New York, fordi han opdager sin biologiske far på julemandens liste over folk, der har været uartige. På sin mission møder Buddy både faderes nye kone og sin 12 år gamle lillebror, som han redder fra en flok bøller, der kaster sne på ham.

Selv om Buddy hurtigt vinder både sin brors og stedmors hjerte, ender det ikke lykkeligt lige med det samme. For Buddy er skyld i, at en stor forretningsforbindelse dropper samarbejdet, og det ender med at faderen smider Buddy på porten.

Ingen romantisk komedie uden kærligheden. I Elf er det Buddy, der finder kærligheden med Jovie, der spilles af den skønne Zoey De Chanel. De to falder for hinanden og kærligheden blomstrer.

I filmen er der en perfekt balance mellem fokus på de familiære problemer, Buddy oplever i genforeningen med sin far og dennes nye familie og hele historien om julemanden og Buddys historie.

Alle brikkerne falder da også på plads til sidst, og det bliver en lykkelig jul – både det år og året efter.

Et alvorlig og sorgfuld film og Will Ferrell er ikke noget, vi kan forbinde med hinanden. Og han skuffer bestemt heller ikke i denne skønne og hjertevarme romantiske julekomedie. Er du til de sjove, søde og klassiske film med høj feel-good faktor, så er Elf en selvklar favorit til listen over de perfekte julefilm for både de større børn og for voksne.

InstruktørJon Favreau

Medvirkende:  Will FerrellJames CaanBob Newhart

Spilletid: 1h 37min

Rating IMDb: 6,9

Dansk premiere: 

Streaming tjenester: Filmen ligger pt på følgende tjenester

BLOCKBUSTER, SF Anytime, HBO Nordic, iTunes, Netflix, TV2 PLAY, Viaplay Rent & Buy