The Muppet Christmas Carol (1992)

– Skrevet af Martin Riis Larsen

The Muppet Christmas Carol

Savner du tv-serierne fra dengang, du var barn, eller er du bare helt vild med Miss Piggy, Kermit og alle de andre dukker fra the Muppet Show? Så har vi fundet den perfekte julefilm til dig, dine børn og venner!

The Muppet Christmas Carol er baseret på Charles Dickens berømte juleeventyr A Christmas Carol, hvor tre juleånder tager den bitre gnier Ebenezer Scrooge med på en rejse, han sjældent vil glemme.

EN JULEKLASSIKER MED THE MUPPETS I HOVEDROLLERNE
Den kyniske pengeudlåner Ebenezer Scrooge spiser aftensmad alene juleaften, da han bliver hjemsøgt af sine tidligere partnere Jacob og Robert Marley – bedre kendt som dukkerne Statler og Waldorf fra the Muppet Show.

De to ånder advarer Scrooge mod at begå de samme fejl, som de gjorde i deres liv. Med et ønske om, at han skal lægge sit liv om, advarer de to ånder Scrooge om, at han vil få besøg af tre juleånder i løbet af natten.

Den første ånd tager Scrooge og filmens to fortællere – Gonzo the Great og Gizzo – tilbage til hans barndom, hvor ensomme dage og ulykkelig kærlighed er hverdagsproblemer.

Grædende tvinges Scrooge tilbage til nutiden, hvor en ny ånd viser ham, hvordan der er jul og glade dage hjemme hos hans loyale kollega Bob Cratchit.

Inden natten er ovre, tager en sidste og tredje ånd Scrooge med ud i fremtiden, hvor hans navn og Bobs svagelige søns navn, Tiny Tim, står skrevet på to gravsten.

Natten bliver starten på et nyt og bedre liv for Scrooge, der fra den ene dag til den anden vælger at sprede juleglæde i Londons gader og hjælpe Bob med at redde hans syge søn.

Instruktør: Brian Henson 

Medvirkende:  Michael CaineDave GoelzSteve Whitmire, Jerry Nelson, Frank Oz, Raymond Coulthard

Spilletid: 1h 25min

Rating IMDb: 7,7

Dansk premiere: 3. december 1993

Streaming tjenester: Filmen ligger pt på følgende tjenester

Blockbuster, Netflix